Laura Codruţa Kovesi, zile decisive. Prima rundă de negocieri pentru desemnarea procurorului şef european s-a încheiat fără rezultat

Publicat: Marţi, 19 Martie 2019 18:17 // Actualizat: Miercuri, 20 Martie 2019 13:51 // Sursa: romaniatv.net

Zile decisive pentru Laura Codruţa Kovesi. Prima rundă negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului şef european s-a încheiat fără niciun rezultat, a declarat, pentru Mediafax, europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu. Următoarea rundă de negocieri va avea loc pe 27 martie. Între timp, la Bucureşti, senatorul PSD Şerban Nicolae lansează ipoteza ca România să îşi retragă procurorul-membru al Parchetului.

Miercuri a avut loc, la Bruxelles, prima rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene cu privire la desemnarea primului procuror-şef european, funcţie pentru care candidează şi fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi. Negocierea de miercuri s-a încheiat fără rezultat, urmând ca o nouă discuţie să aibă loc în data de 27 martie.

Între timp, senatorul PSD Şerban Nicolae lansează ideea ca România să-ţi retragă procurorul care ne va reprezenta în parchetul European. 

"Mâine are loc prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European şi Consiliului Uniunii Europene (UE) cu privire la desemnarea primului procuror-şef al UE. Parlamentul intră în negocieri cu o poziţie puternică, în timp ce Consiliul intră cu o poziţie slabă. Parlamentul European a avut o audiere publică, urmărită de sute de mii de cetăţeni, şi două voturi în comisiile de specialitate, ambele câştigate de candidatul român. În Consiliu, a avut loc doar un vot de probă, la nivel tehnic", afirmă Siegfried Mureşan.

El susţine că poziţia Parlamentului European este puternică şi foarte clară: candidatul român,Laura-Codruţa Kövesi, este candidatul Parlamentului European.

"Ea este singurul nostru candidat. Echipa de negociatori a Parlamentului European are un mandat clar şi fără spaţiu de manevră: să apere candidatul care a câştigat în Parlament şi să se impună în negocierile cu Consiliul", precizează europarlamentarul.

El cere Consiliului UE "să ţină cont de evaluarea comisiei de experţi independenţi europeni, precum şi de audierea şi votul din două comisii de specialitate ale Parlamentului European şi să confirme cât mai rapid desemnarea doamnei Kövesi drept procuror-şef european".

"Este necesară o decizie fără întârziere pentru ca noul procuror-şef să poată începe rapid construcţia acestei noi 

 instituţii care trebuie să devină funcţională până la finalul anului 2020", precizează Siegfried Mureşan.

Negocierile între PE şi Consiliul UE se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabill candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea.

Echipa de negociere a PE cu Consiliul pentru poziţia de procuror şef al Parchetului European este formată din trei persoane: Claude Moraes (S&D, Marea Britanie), preşedintele comisiei LIBE Ingeborg Grassle (PPE, Germania), preşedinta comisiei CONT, Judith Sargentini (Verzi, Olanda).

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Laura Codruţa Kovesi procuror european
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mar 09:30
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
LA MAGAZINE NE TERORIZEAZA CU TIGARI CU INSECTICIDE IN LOC DE TUTUN SI NE FURA LA BANI:
21 mar 08:13
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
NU-S INVATOARE CA AR FI SCRIS IN CV SI EU NU MINT IN EL;DAR CAND MA DOARE CAPUL INTOTDEAUNA JOC TEATRU: PE DOAMNA NU STIM DACA O DUREA CAPUL SAU NU SI NICI DOMNUL PROFESOR UNIVERSITAR NU ARE DE UNDE SA STIE:EU PERSONAL AM DURERI DE CAP DE MAI MULT TIMP DIN CAUZA CA SUNT ABUZATA PSIHIC:
21 mar 08:03
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
SUNT MEDICAMENTE SI TERAPII MODERNE DESTULE CU CARE SE POT TRATA AFECTIUNILE NEURO-MOTORII:AU CERCETATORI SI POT INVENTA MEDICAMENTE SI TERAPII NOI ADEVARATE:
21 mar 01:56
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
ESTE UN VIDEOCLIP PE YOUTUBE NUMIT :''BIBLIA DIAVOLULUI SAU CODEX GIGAS''.
21 mar 01:34
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
MI-AS DORI SA SE RECUNOASCA RAUL FACUT DE CATRE CINE L-A FACUT SI SA INCERCE SA-L REPARE ATAT CAT SE MAI POATE;SPRE BINE:
20 mar 23:50
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
Ii iert pe cei care mi-au facut rau.Am spus doar ca sa nu creada ca-s pe alta lume,dar nu am de gand sa ma razbun in niciun fel.
20 mar 13:41
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
ANTOINE DE SAINT EXUPERY ERA SARAC DAR NU SABOTA CARTILE NIMANUI:
20 mar 13:34
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
E cam la misto filmat de ea singura.Domnul profesor universitar nu stie cum e sa lucrezi cu elevi si nu cu studenti.Cu studentii e lux fata de elevi.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H