Laura Kovesi, proces la ÎCCJ cu Inspecţia Judiciară: CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară

Publicat: Luni, 18 Martie 2019 12:58 // Actualizat: Luni, 18 Martie 2019 13:11 // Sursa: romaniatv.net

Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror-şef DNA, s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde s-a judecat contestaţia Inspecţiei Judiciare la una dintre acţiunile disciplinare formulate şi respinse de Consiliul Superior al Magistraturii. 

”Astăzi s-a judecat una dintre acţiunile disciplinare care a fost finalizată de către CSM. CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară, este vorba despre un control pe care l-am dispus în cadrul DNA. Printre alte activităţi dispuse, am dispus ca un consilier care avea calitatea de judecător, dar era detaşat la DNA, să facă o evaluare pe aspecte de jurisprudenţă, având în vedere că era o practică judiciară neunitară în interiorul insttuţiei. Cam aceasta este abaterea disciplinară, o să vedem soluţia”, a spus Laura Kovesi, la ieşirea din sediul ICCJ, potrivit News.ro.

Întrebată dacă se teme de răspunsul instanţei la contestaţia Inspecţiei Judiciare, Kovesi a răsuns: ”Este vorba de o decizie luată cu unanimitate de Secţia pentru procurori, aşteptăm să vedem decizia instanţei”.

Secţia pentru procurori a CSM a respins până acum două acţiuni disciplinare împotriva lui Kovesi.

Într-unul dintre cazuri, i se imputa că a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, IJ spunând că, prin neprezentarea la comisie şi prin necomunicarea informaţiilor solicitate, Kovesi a afectat onoarea profesională şi prestigiul funcţiei de magistrat. În 25 iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea disciplinară.

O altă acţiune disciplinară faţă de Kovesi a fost declanşată în aprilie 2018, inspectorii judiciari spunând că Laura Codruţa Kovesi a săvârşit o serie de abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, după ce şi-ar fi desemnat consilierul judecător  Dana Tiţian să facă verificări la două servicii teritoriale. În 13 iunie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea disciplinară în acest caz. Inspecţia Judiciară a contestat la ICCJ hotărârea CSM.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Inspecţia Judiciară Laura Codruţa Kovesi proces kovesi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
13 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H