Laura Vicol: „Am adus COVID-ul în casă. Am trei copii pe care i-am îmbolnăvit eu. Am ales să mă vaccinez”

Laura Vicol (PSD), preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a mărturisit că s-a infectat cu COVID-19 şi le-a dat boala celor trei copii, fără să-şi dea seama.

09 dec. 2021, 20:11
Laura Vicol: „Am adus COVID-ul în casă. Am trei copii pe care i-am îmbolnăvit eu. Am ales să mă vaccinez”

Deputata PSD, Laura Vicol, a declarat că a ales să se vaccineze împotriva COVID-19 deoarece şi-a infectat copiii.

„E alegerea fiecăruia (vaccinarea anti-COVID). Am ales că mă vaccinez. Am trei copii pe care i-am îmbolnăvit eu. Eu am adus COVID-ul în casă. Am ales că mă vaccinez pentru că am încredere în medici”, a declarat Laura Vicol, conform Alephnews.

Laura Vicol a afirmat că a trecut prin COVID-19.

„Nu mi-am recuperat gustul şi mirosul după un an şi jumătate.

E inuman să nu dai importanţă acestei boli. Mi-a omorât foarte multe cunoştinţe.”, a precizat şefa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: Baroul Bucureşti o apără pe Laura Vicol: „Persistă greşeala de a identifica avocatul cu clientul său şi, astfel, de a nega avocatului deptul să-şi exercite liber profesia”

Laura Vicol: „Nu voi vota acest certificat verde atâta timp cât contractul individual de muncă e condiţionat de el”

Întrebată dacă în pandemie au fost respectate drepturile şi libertăţile cetăţenilor, Vicol, de profesie avocat, a precizat că nu a fost de acord cu „toate măsurile restrictive luate”.

„Nu sunt de acord cu toate măsurile restrictive luate. Sunt pro vaccin. Nu îi judec pe cei care aleg să nu o facă. Am toată convingerea că Alexandru Rafila va găsi o soluţie bună pentru toată lumea.

Nu voi vota acest certificat verde atâta timp cât contractul individual de muncă e condiţionat de el”, a menţionat social-democrata.

Citeşte şi: Laura Vicol: „Iau atitudine pentru că nu vreau să se impună frustrările unor politicieni care acum mă atacă mârşav”

De asemenea, Laura Vicol a precizat că legea certificatului verde trebuie să ţină cont şi de situaţia persoanelor care au trecut prin boală şi „au preferat să nu sune la DSP”.

„Sunt oameni care au preferat să nu sune la DSP. Dacă nu au dovadă de trecere prin boală, nu pot obţine certificatul.

Sunt persoane cu boli autoimune care trebuie şi ele să-şi ia certificatul verde. Dacă alegi să nu te vaccinezi, trebuie să te testezi”, a mai spus Vicol.

De asemenea, şefa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor a subliniat că testarea „trebuie să fie una gratuită” deoarece „oamenii nu îşi pot permite să plătească atâtea teste”.

„Cei care nu pot să se vaccineze trebuie să aibă la îndemână testarea”, a conchis Laura Vicol.

Citeşte şi: Laura Vicol dă de pământ cu USR după ce a fost catalogată drept „avocata interlopilor”. „Atacuri mârșave ale unui partid care a fugit de la guvernare. Un an de zile nu s-a întâmplat nimic în Justiție”