Laurenţiu Reghecampf: „Am pierdut copilăreşte, le-am făcut cadou golurile”

Antrenorul echipei de fotbal Steaua, Laurențiu Reghecampf, a declarat miercuri seara, într-o conferință de presă, că formația sa a pierdut "copilărește" cu scorul de 1-3 derby-ul cu Dinamo, în condițiile în care adversarii "nici măcar nu au jucat".

01 dec. 2016, 03:47
Laurenţiu Reghecampf: „Am pierdut copilăreşte, le-am făcut cadou golurile”

Dinamo a învins miercuri seara, pe Arena Națională, cu scorul de 3-1 (2-1), formația Steaua, într-o partidă contând pentru etapaa 18-a a Ligii I. Laurenţiu Reghecampf  este de părere că jucătorii săi au făcut cadou două goluri echipei Dinamo. „A fost un meci pe care l-am pierdut copilărește. Începem bine, marcăm la prima fază, ne creăm alte două-trei ocazii, avem încă un penalty în minutul 16 care nu ni se dă, dar pe finalul primei reprize primim două goluri din faze fixe. Faze fixe care sunt cel mai ușor de apărat și de jucat. Eu cred că nu meritam să pierdem acest meci. Probabil că a contat și ieșirea lui Muniru, accidentat, dar cu puțină concentrare la cele două faze fixe noi nu pierdeam acest meci. Noi nu am cedat inițiativa pentru că nu am avut cui să cedăm inițiativa. Ei nici măcar nu au jucat. Noi le-am făcut cadou două goluri”, a spus tehnicianul.

Reghecampf a adăugat că este inadminisibil ca jucătorii săi să primească două goluri din faze fixe într-o perioadă atât de scurtă de timp. „În final a fost 3-1, dar eu cred că golurile de la sfârșitul primei reprize din faze fixe au contat pentru moralul jucătorilor noștri, iar în a doua repriză nu am mai reușit să punem presiune. E foarte greu însă pentru moralul jucătorilor când primești două goluri pe finalul primei reprize din asemenea situații. Când sunt faze fixe toată echipa trebuie să se apere, nu numai fundașii. E inadmisibil să primești două goluri din faze fixe în câteva minute. Trebuie să fim mai responsabili, mai ales la nivelul la care vrem să jucăm. Nu cred că există vreo echipă cu salariile noastre și cu plățile la zi. Cu siguranță în iarnă vom încerca să schimbăm foarte multe”, a menționat el.

De asemenea, antrenorul susține că Steaua a fost dezavantajată de arbitraj în derby-ul cu Dinamo. „Au fost foarte multe momente în care am fost dezavantajați de arbitraj. Golubovic a primit o lovitură în maxilar și s-a dat fault împotriva lui, apoi a fost și acel penalty nearcordat. Când au fost greșeli pro Steaua s-a discutat două săptămâni la televizor, dar când sunt împotriva noastră nu mai vorbește nimeni. Puteam să intrăm la pauză cu avantaj de două goluri și apoi nu mai conta nimic”, a afirmat tehnicianul.

În ciuda înfrângerii, Reghecampf nu își face griji în ceea ce privește îndeplinirea obiectivului: „Nu mă tem absolut deloc pentru titlu. Sunt sigur că până la final vom avea un parcurs foarte bun”.

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Ioan Andone, a declarat miercuri seara, într-o conferință de presă, că formația sa a câștigat doar trei puncte și nu face „mare sărbătoare” din faptul că a învins marea rivală, Steaua.

„A fost o partidă frumoasă pentru noi, pentru că am marcat trei goluri. Important este însă că am dat dovadă de caracter, pentru că am intrat în joc cu dezavantaj după acel penalty. Poate alta era desfășurarea meciului dacă începeam meciul de la 0-0 și nu de la 0-1. Dar până la urmă echipa a reacționat foarte bine, a făcut presing sus pentru a-i incomoda pe adversari. Am câștigat trei puncte, dar nu o să facem mare sărbătoare că am bătut-o pe Steaua. Mai avem mult de muncă. Ceea ce am spus, că lumea zicea că sunt nebun, și anume că avem șanse la primele două locuri, uite că în seara asta s-a văzut. Am bătut echipa de pe primul loc în urma unui joc corect. În secunda 10 sau cât era nu ai voie să faci penalty, dar poate asta ne-a motivat să devenim mai agresivi. Ne-au surprins l-a început, Steaua a jucat foarte bine în primele 15-20 de minute. Dar apoi lucrurile s-au așezat cum am vrut noi”, a spus antrenorul.

Contestat de suporterii dinamoviști după ultimele partide de pe teren propriu, Andone afirmă că rezultatele sale ca antrenor ar trebui analizate la finalul sezonului regulat sau la finalul campionatului. „Rezultatele se fac în urma unei munci, iar linia se trage după tur, după retur sau după play-off. Vezi unde e problema, ce remediezi… dar la noi e gata, se strigă „Demisia”, se cer alți antrenori. La noi e ca în țările arabe, numai acolo sunt patru antrenori pe an la o echipă. Te duci în țările arabe, îți iei banii, ești plătit pentru un an și gata. Dar noi nu trebuie să gândim ca în țările arabe. Viața e dură, dar eu am ajuns la o vârstă și nu mai bag în seamă. Am semnat un contract cu clauze și dacă plec, și dacă sunt demis. Am avut ofertă din țările arabe și nu am plecat, am rămas la Dinamo, iar la două săptămâni după aia tot stadionul mi-a strigat „Demisia” și m-a înjurat cum nu m-a înjurat nimeni în viața mea. Pentru ce? Îmi fac munca în mod corect și cinstit. Pun totul în slujba lui Dinamo, puteam să stau acasă, că am bani să trăiesc toată viața mea. Pentru ce să mă conteste dacă eu vin cu sufletul deschis la Dinamo. Dacă eram la Steaua înțelegeam, că veneam de la Dinamo. Hai să vedem mâine ce se întâmplă cu Iohannis (n.r. — președintele României Klaus Iohannis). Unii l-au ales, alții îl înjură, la noi e posibil orice”, a explicat Andone.

Antrenorul susține că numai dacă va câștiga titlul sau va termina pe locul doi le va schimba părerea celor care îl contestă. „Nu cred că acest rezultat le va închide gura contestatarilor. Gura le-o pot închide când luăm campionatul sau dacă ocupăm locul doi. Campionatul nu e departe, am antrenat în două țări cu play-off, în Kazahstan și în Cipru, și știu ce înseamnă. Dar numai să te lase în pace. Acum Steaua e pe primul loc, nu ai ce să contești la ei. Când se termină sezonul regulat și începe play-off-ul vă spun dacă Steaua mai e favorită”, a menționat Ioan Andone.