Lăzăroiu: Boc trebuie să rămână şef la PDL. Ce spune despre Udrea

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat la RFI că, prin simpla schimbare a Guvernului, PDL nu devine mai credibil, dar că Emil Boc  trebuie "să rămână o valoare" pentru democrat-liberali şi "păstrat chiar în fruntea partidului".  În plus, Lăzăroiu crede că nu sunt motive ca Elena Udrea să nu fie păstrată în viitorul Guvern.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 10:06
Lăzăroiu: Boc trebuie să rămână şef la PDL. Ce spune despre Udrea

„PDL-ul nu devine mai credibil prin simpla schimbare a Guvernului. PDL-ul devine credibil în condiţiile în care susţine actualul Cabinet în continuarea reformelor. Dacă PDL-ul sau lideri ai PDL se gândesc să îngheţe anul acesta reformele, pentru că e an electoral, nu-i ajută cu nimic schimbarea Cabinetului. Cu absolut nimic”, spune fostul consilier prezidenţial.

În opinia lui Sebastian Lăzăroiu, „Emil Boc rămâne dincolo de orice un politician de excepţie în România” şi „ar trebui să rămână o valoare pentru PDL şi ar trebui păstrat chiar în fruntea partidului”.

Pe de altă parte, Sebastian Lăzăroiu crede că nu sunt motive ca ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, să nu fie păstrată în viitorul Guvern.

„Când intervin schimbări, în general, unii vin şi încearcă să-şi rezolve răfuieli mai vechi. Apar frustrări mai vechi, răfuieli care se actualizează şi din cauza asta mulţi au găsit o ocazie bună să plătească nişte poliţe. Cred că sunt mai puţin importante răfuielile astea, că iese Frunzăverde, care are el un dinte împotriva Elenei Udrea şi-i cere să se retragă şi aşa mai departe. Lucrurile astea se pot tranşa în interior. (…) Din punctul meu de vedere, n-ar fi motive să nu se afle în noul Cabinet”, a adăugat Lăzăroiu.

În ceea ce priveşte desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca premier, Lăzăroiu susţine că alegerea acestuia din zona serviciilor secrete nu reprezintă o problemă în sine.

„Eu cred că e o alegere bună. (…)  Sigur, s-a discutat că vine din serviciile secrete. Nu e doar modelul rusesc. Vă amintesc că nici George Bush senior n-a venit de la mănăstire când a fost ales preşedinte, tot din zona serviciilor a venit! Nu ştiu dacă are rost să ne facem atâtea probleme legate de provenienţa din structurile speciale ale actualului premier desemnat”, a comentat Lăzăroiu.