Lăzăroiu, despre Udrea la prezidenţiale: E greu să mai excluzi asemenea scenarii, după toate ce s-au întâmplat

Sebastian Lăzăroiu nu exclude scenariul ca Elena Udrea să intre în cursa alegerilor prezidenţiale din partea PMP, în locul lui Cristian Diaconescu. Mai mult, fostul consilier prezidenţial apreciază că PMP nu are perspective de creştere şi va intra în conservare, dar "dacă Diaconescu va face o figură bună, se va deschide un nou drum din 2015 încolo".

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 14:27
Lăzăroiu, despre Udrea la prezidenţiale: E greu să mai excluzi asemenea scenarii, după toate ce s-au întâmplat

Sebastian Lăzăroiu, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, declară, într-un interviu pentru Revista 22, că alegerea Elenei Udrea în funcţia de preşedinte al PMP este „o asumare din partea partidului”.

„Partidul și-a asumat atât scorul de 6%, cât și noua conducere. Ar fi fost și mai bine dacă această asumare ar fi avut loc în condițiile unei analize oneste în interiorul partidului a rezultatului de la europarlamentare. Probabil că alegerea de la congres nu ar fi fost diferită, chiar dacă ar fi avut loc o asemenea analiză a campaniei. Cred că oamenii apreciază liderii care își asumă erorile și merg mai departe. Asta înseamnă că au capacitatea să învețe„, a precizat Lăzăroiu.

Cât priveşte anunţul candidaturii lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale, Lăzăroiu a spus că se bucură pentru fostul consilier prezidenţial şi crede că acesta este „în măsură să colecteze voturi și din afara bazinului PMP”.

Întrebat ce şanse are Diaconescu, având în vedere că este un personaj provenit de la PSD, apoi UNPR, Lăzăroiu a răspuns: „Da, știu că asta i se reproșează. Cei care îi reproșează asta ar trebui să se uite mai mult la conduita generală a lui Diaconescu și la acțiunile lui de când se află în politică. La prezidențiale, în general, partidele încearcă să arunce în luptă candidați care să aibă o rază de acțiune mai mare decât propriul bazin electoral. Așa că, faptul că Diaconescu ar putea avea opțiuni mai de centru nu e un dezavantaj. Să vă spun sincer, la cum arată lucrurile acum, Diaconescu are șanse deloc neglijabile de a intra în turul al doilea. Pe zi ce trece, mă gândesc că Johannis va fi destul de dezamăgitor. Vreau să spun că pentru Johannis nu e niciun avantaj fuziunea PNL-PDL, ba dimpotrivă, iar el, în postura de candidat, s-ar putea să fie exasperant de șters. Dar asta depinde și de Diaconescu. În ce măsură va reuși să nu rămână cantonat în electoratul PMP.

Cristian Diaconescu, ales noul preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară

Despre posibilitatea ca până la urmă Diaconescu să nu fie candidatul PMP, iar locul acestuia să fie preluat de Elena Udrea, Lăzăroiu nu a exclus o asemenea variantă.

E greu să mai excluzi asemenea scenarii, după toate ce s-au întâmplat”, a spus Sebastian Lăzăroiu.

Întrebat ce şanse are PMP să crească, Lăzăroiu a arătat că nu vede perspective de creștere pentru PMP: „Intră în conservare. Dar alegerile parlamentare sunt abia în 2016. Anul ăsta sunt prezidențialele. Dacă Diaconescu va face o figură bună, se va deschide un nou drum pentru partid din 2015 încolo.”

Elena Udrea: Cristian Diaconescu nu este CANDIDATUL-IEPURE al nimănui. Aşteptăm PNL şi PDL să îl susţină

Sebastian Lăzăroiu a mai spus că Elena Udrea nu poate fi considerată vinovată pentru scorul de la europarlamentare, pentru că îi e greu să-şi imagineze că Udrea a luat deciziile singură, dar „în mod evident, menținerea Elenei Udrea ca personaj central al acestei campanii a fost o eroare, pentru că, pe lângă capacitatea ei de a atrage oameni, are și un bagaj extrem de negativ, pe care l-a acumulat în timp, așa cum l-a acumulat, cu atacuri din partea televiziunilor, cu tot felul de legende care au circulat despre soția omului de afaceri Cocoș etc., lucruri care au intrat în folclor, dar intră și în bagajul ei negativ”.