Lazio – CFR Cluj 1-0 în prima manşă din play-off-ul pentru „optimile” Conference League. Returul se joacă săptămâna viitoare

CFR Cluj a pierdut meciul cu Lazio deşi a evoluat mai bine de 75 de minute în superioritate numerică. Italienii au înscris cu om în minus și sunt favoriți la calificarea în optimile de finală ale UEFA Conference League. Returul este programat săptămâna viitoare, la Cluj-Napoca.

16 feb. 2023, 23:59
Lazio – CFR Cluj 1-0 în prima manşă din play-off-ul pentru „optimile” Conference League. Returul se joacă săptămâna viitoare

LAZIO – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Patric, fundașul spaniol din apărarea lui Lazio, a văzut „roșu” direct în minutul 15, după un fault comis asupra lui Ermal Krasniqi în preajma careului de 16 metri. Singurul gol al meciului a fost marcat de Ciro Immobile în minutul 45+5!

Lazio – CFR Cluj, echipe de start

Lazio: Maximiano – Lazzari, Casale, Patric, Hysaj – Milinkovic-Savic, Marcos Antonio, Vecino – Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni
Rezerve: Magro, Provedel – Pellegrini, Pedro Rodriguez, Luis Alberto, Cancellieri, Cataldi, GIla, Bertini, Marusic, Basic
Antrenor: Maurizio Sarri

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Camora – C. Deac, Boateng, Muhar, Krasniqi – Yeboah, Bîrligea
Rezerve: Bălgrădean – Billong, Malele, Petrila, Țîru, Hoban, Janga, Kolinger, Bordeianu, Cvek, Braun, Fica
Antrenor: Dan Petrescu

Echipa antrenată de Maurizio Sarri se află în plină criză, reuşind doar două egaluri în ultimele trei partide de campionat, interval în care a fost eliminată din Cupa Italiei, după 0-1 pe terenul lui Juventus.

FCSB – CFR CLUJ 0-1. Dan Petrescu, lecţie pentru Gigi Becali pe Arena Naţională: „Ce răbdare să mai am? Dar ce pot să fac?”
Lazio vine din UEFA Europa League, acolo unde a încheiat pe locul 3 o grupă cu Feyenoord, Midtjylland şi Sturm Graz (toate echipele au avut acelaşi numrp de puncte), iar în sezonul trecut era eliminată în play-off-ul pentru „optimi” de FC Porto.

Ştefan Radu, jucătorul care a evoluat în cele mai multe meciuri pentru Lazio din întreaga istorie a clubului (426), a fost scos de pe lista UEFA şi nu poate juca împotriva campioanei României.

CFR Cluj merge la Roma după două înfrângeri suferite în SuperLiga, 0-1 acasă cu FCSB şi 0-2 în deplasare cu Universitatea Craiova, şi ocupă locul 2 în clasament, la două puncte în urma liderului Farul Constanţa.

CFR Cluj – Slavia Praga 2-0 în Conference League. Puncte şi bani pentru Dan Petrescu
„E un meci pe care un fotbalist vrea să îl joace, un antrenor vrea să fie pe bancă. Un stadion extraordinar, CFR Cluj a fost de mai multe ori, eu am fost doar de două ori. E un meci pe care vrei să îl joci, sper ca jucătorii să dea maximum. Presiunea e pe Lazio, nu pe noi. Noi mergem să jucăm”, a spus Dan Petrescu, antrenorul ardelenilor, înainte de partida Lazio – CFR Cluj.

CFR Cluj a început aventura europeană în UEFA Champions League, de unde a fost eliminată în primul tur preliminar de Pyunik Yerevan, apoi a trecut în preliminariile UEFA Conference League de Inter Club d’Escaldes, Shakhter Soligorsk şi NK Maribor, pentru a termina pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Sivasspor (calificată direct în „optimi”), Slavia Praga şi Ballkani.

Cele două echipe s-au mai întâlnit şi în ediţia 2019-2020 din UEFA Europa League, atunci când fiecare dintre ele s-a impus pe teren propriu, CFR Cluj cu 2-1 şi Lazio cu 1-0.

LAZIO – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Pro Arena. Echipa lui Petrescu, favorită cu Lazio în sondajul UEFA

Cu ocazia meciului de pe Stadio Olimpico, UEFA a publicat un sondaj pe site-ul oficial, în care întreabă utilizatorii cine va câștiga meciul.

CFR Cluj are mai multe voturi la momentul redactării articolului, 48% din total, în vreme ce 45% dintre repondenți consideră că Lazio va câștiga. Restul de 7% merg pe egal. În acest sezon, CFR Cluj a încheiat pe 2 o grupă cu Sivasspor, Slavia Praga și Ballkani, în timp ce Lazio a căzut în fazele eliminatorii din Conference League după ce s-a clasat pe 3 în grupa F din Europa League, sub Feyenoord și Midtjylland, peste Sturm Graz.

Sezonul trecut, CFR Cluj a părăsit Conference League în grupele competiției. Lazio a jucat în Europa League anul trecut, fiind eliminată în optimile de finală.

CFR Cluj înfruntă Lazio cu conturile pline: Suma câștigată în Europa e deja uriașă

CFR Cluj are o misiune aproape imposibilă, diseară (ora 22.00, Pro Arena), în prima manșă din play-off-ul optimilor Conference League. Dincolo de faptul că înfruntă ocupanta locului 6 în Serie A, cu un lot stelar, formația din Gruia traversează și o formă slabă, având două eșecuri succesive în campionat.

Indiferent de ce va face însă în dubla cu Lazio, CFR se poate consola cu faptul că a avut o campanie europeană destul de profitabilă. Miza confruntării cu Lazio e de 600.000 de euro, sumă pe care o va primi echipa care va ajunge în optimile Conference League. Dar și fără acest bonus, CFR a strâns deja 5.231.000 de euro în urma parcursului european din acest sezon:

*Calificarea în grupele Conference League: 2.940.000 de euro

*Trei victorii în grupa B: 1.500.000

*Un egal în grupa B: 166.000

*Locul 2 în grupa B: 325.000

*Bonus de calificare în play-off-ul optimilor: 300.000

Conference League, play-off-ul optimilor

Qarabag – Gent

Trabzonspor – Basel

Lazio – CFR Cluj

Bodø/Glimt – Lech Poznan

Sporting Braga – Fiorentina

AEK Larnaca – Dnipro

Șerif Tiraspol – Partizan Belgrad

Ludogoreț – Anderlecht

Meciurile se vor juca pe 16 (tur) și 23 februarie (retur).

İstanbul Başakşehir, West Ham, Villarreal, Nice, AZ Alkmaar, Djurgårdens, Sivasspor și Slovan Bratislava s-au calificat direct în optimile Conference League, câștigând grupele din care au făcut parte.