CFR Cluj – Slavia Praga 2-0 în Conference League. Puncte şi bani pentru Dan Petrescu

CFR Cluj s-a impus, joi, cu 2-0, pe teren propriu, în faţa celor de la Slavia Praga, într-un meci din etapa a 4-a a Grupei G din Conference League. Campioana României a acumulat 7 puncte şi are şanse mari să ajungă în "primăvara europeană".

13 oct. 2022, 21:58
CFR Cluj – Slavia Praga 2-0 în Conference League. Puncte şi bani pentru Dan Petrescu
CFR Cluj - Slavia Praga 2-0 în Conference League. Puncte şi bani pentru Dan Petrescu

CFR Cluj – Slavia Praga 2-0 în Conference League. CFR Cluj a învins-o și în retur pe Slavia Praga, scor 2-0, după un meci dominat autoritar de cehi, în care „feroviarii” au dat lovitura în urma a două faze fixe. Ardelenii au avut o posesie minusculă pe durata ambelor reprize, dar au reușit, cumva, să stopeze ofensiva furibundă a cehilor.

Ştirea iniţială:

CFR Cluj – Slavia Praga, LIVE video streaming online PRO ARENA. CFR Cluj speră să facă un joc bun în compania celor de la Slavia Praga, în Conference League, unde speră să obțină calificarea în fazele superioare ale competiției. Înaintea meciului, în Grupa G, toate cele patru echipe se află la egalitate de puncte, 4! În tur, CFR Cluj s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Sparta Praga!

CFR Cluj – Slavia Praga 2-0! A marcat Yuri, în minutul 84!

CFR Cluj – Slavia Praga 1-0! A marcat Deac, din penalty, în minutul 11!

CFR Cluj – Slavia Praga. Echipele de start

CFR CLUJ: Scuffet – Manea, Yuri, Kolinger, Camora – Deac, Boateng, Muhar, Roger – Yeboah, Janga
REZERVE: Gal, Bălgrădean – Brucic, Burcă, Billong, Malele, Petrila, Hoban, Bordeianu, Cvek, Braun, Buș
ANTRENOR: Dan Petrescu

SLAVIA: Kolar – Dorley, Kacharaba, Ousou, Jurasek – Traore, Tiehi – Sor, Usor, Olayinka – Tecl
REZERVE: Dvorak, Sirotnik – Masopust, Ewerton, Lingr, Jurasek, Kricfalusi, Pudil, Konecny
ANTRENOR: Jindřich Trpišovský

Dan Petrescu o vede pe Slavia Praga în finală

Dan Petrescu a lăudat lotul celor de la Slavia Praga și a mărturisit că este de părere că echipa din Cehia va ajunge în finala Conference League! „E important rezultatul, chiar dacă luăm gol, trebuie să fie un rezultat pozitiv. Toată lumea crede că eu nu vreau să iau gol. Eu îmi doresc să câștig. Slavia are un lot fantastic, de 30 de jucători. Le-au lipsit câte zece jucători și la meciul cu Sivasspor, și la meciul cu Balkani, dar au un lot atât de bun încât nu se vede când lipsește cineva. Eu sper să greșesc, dar cred că vor ajunge foarte departe. Anul trecut au ajuns în sferturi, eu îi văd în finală. Au un lot foarte bun și un antrenor care e de cinci ani la echipă. E un lucru important să stai cinci ani la o echipă. Înseamnă că antrenorul cunoaște foarte bine lotul și jucătorii”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă.

Slavia Praga are 10 absenţi

„Din punct de vedere al stării de sănătate a jucătorilor este cea mai dificilă perioadă pe care o experimentez la Praga. Accidentările, îmbolnăvirile și alte probleme sunt numeroase. Nu suntem într-o perioadă deloc bună. Dar avem un efectiv numeros și ne-am antrenat ca să facem față situațiilor de criză. Schimbările afectează coeziunea echipei. Înaintea sezonului ne-am imaginat că vom juca la mijloc cu Holes, Provod și Sevcik”, a spus antrenorul cehilor, Jindrich Trpisovsky. Mai sunt și alți absenți cu greutate, pe lângă cei trei, care n-au făcut deplasarea la Cluj-Napoca: Olayinka, Masopust și Lingr!

Citeşte şi: Dan Petrescu este în doliu. Pierdere imensă pentru antrenorul lui CFR Cluj: „Dumnezeu să te odihnească în pace, Pisică!”

Ioan Varga vine la meci

Ioan Varga știe cum să susțină echipa pe care o finanțează şi va fi pe stadion într-un moment delicat pentru Dan Petrescu. Antrenorul celor de la CFR Cluj trece printr-o situație apăsătoare după ce în urmă cu câteva zile și-a pierdut unul dintre cei mai buni prieteni. Ilie Florian (51 de ani), poreclit în lumea fotbalului „Pisică”, a încetat din viață, iar Dan Petrescu (54 de ani) e profund afectat. „Vreau să-l încurajez pe Dan Petrescu, să fiu alături de el pe stadion”, a declarat Ioan Varga.

CFR Cluj – Slavia Praga, echipe probabile

CFR CLUJ: 1. Scuffet – 4. Cr. Manea, 33. Kolinger, 44. Yuri, 45. Camora – 28. Hoban, 21. Boateng, 40. Cvek – 15. Yeboah, 9. Malele, 11. Petrila. REZERVE: 34. Bălgrădean, 2. Brucici, 6. Billong, 8. Roger, 20. Mistrati, 32. Janga, 47. Braun, 73. Muhar, 99. Sg. Buș. ANTRENOR: Dan Petrescu.

SLAVIA: 28. Mandous – 21. Doudera, 4. Ousou, 30. Kașaraba, 33. Jurasek – 5. Tlehi, 17. Provod – 8. Masopust, 32. Lingr, 16. Usor – 9. Olayinka. REZERVE: 1. Kolář, 34. Sirotník, 11. Tecl, 12. Santos, 19. Dorley, 22. Ewerton, 27. I. Traoré, 41. Kričfaluši, 44. Biegon, 49. Kopáček, 53. Beran. ANTRENOR: Jindřich Trpišovský

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca) / Arbitru: Luis Godinho (Portugalia).