Leacuri din bătrâni. Ce vindecă gutuia, ceaiul de fenicul, chihlimbarul sau un duş rece

Te-ai intrebat vreodata ce este chihlimbarul si care sunt beneficiile chihlimbarului? In acest material o sa aflam cum a aparut aceasta piatra semipretioasa si cum ne ajuta daca o avem asupra noastra. Avem şi alte surprize.

29 dec. 2020, 08:15
Leacuri din bătrâni. Ce vindecă gutuia, ceaiul de fenicul, chihlimbarul sau un duş rece

Leacuri din bătrâni. Beneficiile chihlimbarului si istoria lui

Te-ai intrebat vreodata ce este chihlimbarul si care sunt beneficiile chihlimbarului? In acest material o sa aflam cum a aparut aceasta piatra semipretioasa si cum ne ajuta daca o avem asupra noastra.

Chihlimbarul nu este o piatra propriu-zisa, ci reprezinta o seva de arbore amorfa, fosilizata. De obicei, are o culoare galben auriu pana la portocaliu auriu, fiind transparenta sau semi-translucida.

Chihlimbarul este una dintre primele substante folosite pentru impodobire, deoarece s-a descoperit ca dateaza din epoca de piatra. Se crede ca aceste pietre au fost folosite ca amulete sau talismane datorita proprietatilor lor de vindecare.

Beneficiile chihlimbarului pentru sanatate
Romanii antici credeau ca piatra chihlimbar este un purificator natural care este capabil sa atraga durere si boli din corp, cat si din minte. Astfel, amuletele de chihlimbar erau purtate ca sa alunge energiile negative sau sa le transforme in vibratii clare si benefice. Chihlimbarul este remediul perfect impotriva insomniei, deoarece va poate curata mintea si alunga gandurile nelinistite.

Ce este mofeta. Ce afecţiuni pot fi tratate prin expunerea la mofetă
Pietrele de chihlimbar ofera protectie
Beneficiile chihlimbarului nu se opresc aici. Si in cultura asiatica, se vorbeste despre beneficiile chihlimbarului. In acea zona, aceasta piatra este cunoscuta sub numele de sufletul tigrului.

In aceasta parte a lumii, chihlimbarul este considerat a fi piatra curajului, motiv pentru care bucati mici din aceasta piatra au fost transportate pentru protectie in timpul calatoriilor lungi.

De asemenea, se credea ca in timpul calatoriilor pe distante lungi, oamenii faceau icter si chihlimbarul putea ajuta la vindecarea acestei afectiuni.

Beneficiile chihlimbarului asupra stresului si tensiunii
Purtarea chihlimbarului poate avea un impact benefic asupra sanatatii noastre mentale, datorita faptului ca poate ameliora stresul si tensiunea din corp.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Leacuri din bătrâni. Beneficiile dusului rece si contraindicatiile lui
Probabil dupa o zi incarcata la birou tanzesti sa-ti faci un dus fierbinte sis a te bagi in pat. Cu toate astea ar trebui sa iei in calcul si beneficiile dusului rece.

Majoritatea oamenilor deschid robinetul dusului pana la capat pentru a simti apa calda pe tot corpul, insa nu ar trebui sa faci si tu asta de fiecare data.

Cercetarile arata ca atat dusurile calde, cat si cele reci au beneficii pentru sanatate de care ar trebui sa fiti constienti.

Beneficiile dusului rece pentru un corp frumos
Beneficiile dusului rece sunt numeroase pentru cei care fac miscare. Un dus rece te trezeste, iti creste circulatia sangelui, iti reduce durerea musculara dupa un antrenament si te ajuta sa slabesti.

Unele celule adipoase, cum ar fi grasimea bruna, pot genera caldura cand corpul tau este expus la conditii de frig sau cand suporta un dus rece. Acest lucru duce la ardere de grasimi si astfel tu te poti alege cu cativa centimetri in minus pe coapse.

De asemenea, se spune ca dusul rece iti calmeaza mancarimea pielii si da stralucire parului si pielii tale. In plus, apa rece, spre deosebire de apa fierbinte, nu usuca stratul de sebum, o bariera lubrifiata naturala, care ofera protectie pielii si parului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Leacuri din bătrâni. Beneficiile gutuilor. Vezi de ce boli te vindeca
Gutuia a fost cosiderata simbol al iubirii si fertilitatii in Grecia antica fiind recunoscuta pentru beneficiile extraordinare pentru organism. Beneficiile gutuilor nu trebuie sa mai fie pentru nimeni un secret. Gutuile au fost folosite in medicina populara de zeci de ani, dar cercetarile stiintifice cu privire la beneficiile lor sunt inca in stadiile incipiente. Gutuile contin fibre si mai multe vitamine si minerale esentiale, facandu-le un plus nutritiv pentru aproape orice dieta.

Beneficiile gutuilor sunt numeroase pentru ca aceste fructe furnizeaza cantitati moderate de vitamina C si cupru, plus cantitati mici de vitamine B, fier, potasiu si magneziu.

Beneficiile gutuilor, medicamente din natura pentru oameni
Multe dintre beneficiile asociate gutuiului pot fi atribuite aportului bogat de antioxidanti din fructe. Antioxidantii reduc stresul metabolic, scad inflamatiile si va protejeaza celulele impotriva deteriorarii cauzate de radicalii liberi, care sunt molecule instabile.

Unele cercetari sugereaza ca unii antioxidanti din gutui, inclusiv flavonolii precum quercetina si kaempferolul, reduc inflamatia si protejeaza impotriva bolilor cronice, cum ar fi bolile de inima.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Leacuri din bătrâni. Ce boli vindeca ceaiul de fenicul
Feniculul este o planta inalta folosita de secole pentru a vindeca boli. Semintele de fenicul pot fi uscate si utilizate pentru a face un ceai puternic care este bun pentru sustinerea imunitatii. Citeste in continuare ce boli vindeca ceaiul de fenicul.

Ceaiul de fenicul cunoscut ca poate vindeca boli are un gust de lemn dulce, un miros relaxant si un gust usor amar.

Fenicul este recunoscut pentru proprietatile sale extraordinare pentru sanatate. El intareste vederea, regleaza hormonii, imbunatateste digestia si ajuta memoria.

Ce boli vindeca ceaiul de fenicul. Beneficii
RACEALA. Ceaiul de fenicul este un agent antimicrobian si antiviral. Multi considera ca ceaiul de fenicul vindeca boli respiratorii. Daca simti ca raceala pune stapanire pe tine, consumul de ceai de fenicul iti poate ajuta corpul sa lupte impotriva agentilor patogeni care iti ataca sistemul imunitar.

INSOMNIE. Deoarece feniculul iti poate relaxa muschii – inclusiv muschii digestivi – este posibil sa te simti mai pregatit de somn dupa ce il bei. Remediile antice cereau utilizarea feniculului pentru tratarea insomniei.

DIAREE sau CONSTIPATIE. Daca ai un stomac deranjat, flatulenta sau diaree, iti recomandam sa incerci ceaiul de fenicul. Ceaiul de fenicul iti poate relaxa muschii stomacului si asta il face minunat in caz de constipatie.

ALAPARE. De asemenea, ceaiul de fenicul este bun si pentru mamele care alapteaza. Feniculul a fost folosit de secole ca galactogog – o substanta pentru cresterea calitatii si cantitatii de lapte matern la mamele care alapteaza.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

 

Ce boli vindeca urzica, planta minune folosita de egiptenii antici
Urzica a fost folosita in medicina traditioanala inca din cele mai vechi timpuri. Egiptenii antici foloseau urzica pentru tratarea artritei si a durerilor de spate, in timp ce trupele romane o frecau pe ei pentru a-i ajuta sa se incalzeasca. Iata in continuarea de boli vindeca urzica.

Urzica vindeca avand o varietate de vitamine, minerale, acizi grasi, aminoacizi, polifenoli si pigmenti – dintre care multi actioneaza ca antioxidanti in corpul tau.

Beneficiile consumului de urzica si bolile de care te poti vindeca
Inflamatia este modul in care corpul tau se vindeca si combate infectiile. Cu toate acestea, inflamatia cronica poate provoca daune semnificative. Urzica are o varietate de compusi care pot reduce inflamatia.

Urzica poate ajuta la reducerea dimensiunii prostatei si la tratarea simptomelor unei glande de prostata marita la barbatii cu HPB.

Urzica vindeca boli pentru ca ea poate reduce inflamatia. Rinita alergica este o alergie care implica inflamatii la nivelul mucoasei nasului. Urzica este privita ca un tratament natural promitator pentru rinita.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.