Leacuri-minune pentru tratarea infecțiilor. Ingredientele banale care alungă simptomele de gripă

Sezonul rece ne predispune la dezvoltarea simptomelor de gripă, iar din fericire există câteva remedii naturiste care te pot ajuta să lupți împotriva infecțiilor.

26 ian. 2022, 11:24
Leacuri-minune pentru tratarea infecțiilor. Ingredientele banale care alungă simptomele de gripă

Orice schimbare sezonieră provoacă infecții virale. Copiii, bătrânii și cei cu diabet sunt deosebit de vulnerabili la diferite tipuri de boli virale. Infecția virală poate dura doar 1-2 săptămâni.

Cu toate acestea, simptomele vă pot întrerupe rutina zilnică, de aceea puteți apela la remedii naturise pentru a scăpa de răceală.

Consumați ceai de pin și scăpați de boli de inimă, afecțiuni ale pielii și chiar oboseală. Ce alte efecte miraculoase are

Hidratarea este foarte importantă

Consumați multe lichide. Febra cauzată de un virus vă provoacă deshidratare. Consumați supe de pui, legume și ceaiuri calde.

Adăugați ghimbir, piper și usturoi în supe pentru a vă ajuta corpul să lupte împotriva virușilor. Alicina prezentă în usturoi are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Studiile au arătat că consumul zilnic de usturoi crud poate crește imunitatea împotriva virusului. Îl puteți adăuga în mâncare sau salate.

Siropul Soc

Socul a fost folosit pentru a reduce severitatea și durata simptomelor gripei. Socul acționează împotriva virusului dezactivând virusul. Adulții pot lua 60 ml de sirop de soc pe zi, în timp ce copiii ar trebui să ia 30 ml de sirop de soc zilnic.

Unele dintre celelalte metode care pot ajuta la eliminarea virușilor includ:

Ceaiul verde

Ceaiul verde s-a demonstrat că catechinele prezente în ceaiul verde inhibă acțiunea enzimatică a virusului de a se reproduce în continuare. De asemenea, sa demonstrat că ceaiul verde întărește imunitatea împotriva diferitelor boli. Prin urmare, consumul zilnic de ceai verde poate ajuta la reducerea încărcăturii virale.

Busuioc

Extractele de busuioc sunt eficiente împotriva diferitelor tipuri de virusuri. S-a demonstrat că constituenții busuiocului blochează infecția și replicarea diverșilor viruși. Puteți adăuga frunze de busuioc în salată sau le puteți consuma direct.

Turmeric

Studiile au arătat că curcumina prezentă în turmeric este eficientă împotriva virusului hepatitei C. Ele inhibă replicarea virusului hepatitei C. Niște turmeric fiert cu lapte poate ajuta și la combaterea răcelilor.

Vitamina C

Creșterea aportului de alimente bogate în vitamina C, cum ar fi portocale, căpșuni, kiwi, pepene galben, mango, roșii, ardei gras, papaya, varză roșie și spanacul, poate ajuta la creșterea imunității împotriva virușilor, dar poate să nu o vindece complet.

Consumul excesiv de vitamina C ar trebui evitat deoarece poate duce la tulburări de stomac sau pietre la rinichi.

Nu mai bea niciodată ceaiul așa! E dăunător pentru organismul uman și poate face mai mult rău decât bine

Asigurați-vă că aveți o dietă sănătoasă și echilibrată chiar și atunci când pofta de mâncare scade.

Printre alimentele indicate atunci când ai febră se numără:

  • bananele şi orezul (bune dacă te-ai stricat la stomac)
  • ardei gras şi citrice (conţin vitamina C, care grăbeşte vindecarea)
  • fructe de pădure (sunt bogate în antioxidanţi puternici care ameliorează durerile şi reduc în mod natural febra)
  • morcovi (sunt bogaţi în betacaroten, un alt antioxidant puternic)
  • ardei iuţi, muştar, hrean (ajută la desfundarea nasului şi favorizează eliminarea mucusului din plămâni)
  • merişoare
  • ceapă