Care ar putea fi legătura dintre asasinarea afaceristului Ioan Crişan şi contrabanda cu ţigări

Un martor cu identitate protejată a vorbit despre o posibilă legătură între asasinarea afaceristului arădean Ioan Crişan şi confiscarea a 600 de baxuri de ţigări de contrabandă de către poliţiştii din Arad.

04 iun. 2021, 03:34
Care ar putea fi legătura dintre asasinarea afaceristului Ioan Crişan şi contrabanda cu ţigări

Legătura dintre asasinarea afaceristului Ioan Crişan şi contrabanda cu ţigări. După ce a fost lansată ipoteza că bomba pusă în mașina afaceristului arădean ar putea avea de-a face cu confiscarea celor peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă de către polițiștii din Arad, un martor a explicat, pentru Antena 3, care ar putea fi această legătură.

Legătura dintre asasinarea afaceristului Ioan Crişan şi contrabanda cu ţigări

Există o ipoteză în acest sens, este cel puțin ciudat că șoferul camionului a fugit, polițiștii nu au schițat nici măcar cel mai mic gest să-l prindă și că a fost prins este mirare mare. Sunt presiuni foarte mari ca aceste cazuri, dacă au legături între ele, să fie rezolvate. Este cel puțin ciudat că tânărul șofer a optat să fie reprezentat de un avocat din Timișoara, un avocat cunoscut pentru onorariile destul de mari, un avocat de succes care l-a reprezentat și pe Nicolae Ioțcu”, a explicat martorul anonim.

Citeste si Interviu EXCLUSIV cu naşul afaceristului Ioan Crişan. Ce ştia familia despre afacerile controversatului milionar

Acesta susține că traficul de contrabandă nu ar fi posibil fără complicitatea persoanelor sus-puse mediul politic sau din poliție.

Asemenea trafic de contrabandă nu se poate face fără o susținere din mediul politic, polițienesc, în orice mediu în care sunt oameni cu influență. Nu se poate să intre în județul Arad camioane întregi cu țigări de contrabandă, în valoare de un milion de euro, cel puțin pentru un camion, și nimeni nu pare să știe de unde este firma, de unde vine șoferul, cine a comandat transportul, unde merge. Este un personaj foarte discret, nu pare să se afișeze în Arad, iar dacă se afișează este foarte rar văzut. Este tânăr, însă nu știm nimic despre activitățile lui”, a declarat martorul.

Reamintim că, pe 2 mai, peste 600 de baxuri de ţigări de contrabandă au fost confiscate de polițiștii arădeni, marfa fiind transportată cu un camion înmatriculat în judeţul Gorj, potrivit anchetatorilor. Pe moment, şoferul a reuşit să fugă, dar, la scurt timp, a fost identificat și audiat. Anchetatorii au verificat și o posibilă legătură a cazului cu asasinarea lui Ioan Crișan, în urma informațiilor apărute în presa locală.

Citeste si Gestul emoţionant al amantei lui Ioan Crişan. Ce a făcut Aurora Ardelean pentru afaceristul din Arad

Se vehiculează ideea că afaceristul Ioan Crişan ar fi vândut pontul cu transportul de ţigări oamenilor legii. Se speculează, totodată, şi că TIR-ul a oprit în curtea firmei lui Ioan Crişan. Ultima variantă are legătură cu o precizare a IPJ Arad pe tema ţigărilor confiscate de poliţişti, care făcea referire la faptul că autotrenul care transporta ţigările a fost mutat în curtea unei societăţi comerciale.