Legătura dintre Benone Sinulescu şi Nadia Comăneci: „A venit Miliţia la uşă, ea era atât de speriată”

Legătura dintre Benone Sinulescu şi Nadia Comăneci. Puţini ştiu că cei doi au avut o relaţie strânsă de prietenie. În cartea „Nadia și Securitatea', scriitorul Stejărel Olaru prezintă varianta lui despre agresiunile la care ar fi fost supuse gimnastele la lotul naţional de către antrenorul Bela Karolyi.

22 nov. 2021, 09:21
Legătura dintre Benone Sinulescu şi Nadia Comăneci: „A venit Miliţia la uşă, ea era atât de speriată”

Legătura dintre Benone Sinulescu şi Nadia Comăneci. Un episod din carte îl are în prim-plan pe Benone Sinulescu, regretatul interpret de muzică populară.

Fosta gimnastă le-a povestit jurnaliștilor cum a fugit de antrenorul său, înainte de o deplasare în Mexic, iar mai apoi s-a întâlnit cu Benone Sinulescu.

Legătura dintre Benone Sinulescu şi Nadia Comăneci

Discuţia dintre jurnalişti şi Nadia Comăneci:

Jurnalişti: Ai fugit la Benone Sinulescu.

Nadia: Am fugit pentru că dl. profesor a spus că „Fii atentă că acum, când mergem în Mexic, trebuie să mănânci aer. Dar vezi că și aerul îngrașă!”. Eu am fugit, am mers pe jos întâi la gară, apoi nu știu cum am ajuns pe Calea Victoriei pe jos. Am mers la alimentară și am cumpărat cașcaval, că nu mai puteam de foame.

Jurnalişti: Și ai mâncat cașcaval? Campioana olimpică a mâncat cașcaval pe stradă? Și până la urmă ce-ai făcut?

Nadia: M-am dus la Benone, i-am spus și lui.

Jurnalişti: Am auzit că ai plâns în seara aia.

Nadia: Da, pentru că de câte ori m-a chemat cineva „mare” eu nu am spus nimic de dl. profesor.

Citeşte şi: Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare la Arad. Sicriul cu trupul artistului, întâmpinat cu aplauze

În seara de 9 septembrie 1977, telefonul Ștefaniei Comăneci a sunat la ora 21:51. Telefonul din Onești era în acea perioadă ascultat de serviciul secret. La capătul celălalt al firului era Benone Sinulescu, care i-a povestit mamei Nadiei cum a recuperat-o pe aceasta din oraș, cu un taxi.

Ea, săraca, într-un fel era speriată, că s-a săturat de Karolyi. (…) Karolyi i-a vorbit urât, că „vei mânca aer, dar numai o singură gură, că două te îngrașă”. „Vreau la mama, vreau să plec la mama”, îmi zicea.

Săraca, îi bătea inima când a(u) venit după ea atâția. A venit întâi un milițian și ea era atât de speriată. (…) Vă imaginați că a trebuit să știe tot blocul, dar ce a fost groaznic pentru mine, faptul că a venit atâta miliție la ușă. A plecat liniștită (nr. în cantonament). Mi-a fost milă, pe cuvânt!”, îi spunea Benone mamei Nadiei, potrivit Gsp.ro.