Legătura uitată dintre Traian Băsescu şi Bogdan Drăghici, bărbatul care a intrat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti

Bogdan Drăghici s-a sinucis, după ce a intrat intenţionat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti şi apoi şi-a dat foc în interiorul autoturismului. Chiar cu o zi înainte de a recurge la gestul şocant, fusese condamnat la 15 ani de închisoare cu executare. Bărbatul a devenit un personaj controversat încă din anii '90, însă puţini îşi mai aduc aminte că a ocupat şi funcţii publice.

06 apr. 2022, 10:28
Legătura uitată dintre Traian Băsescu şi Bogdan Drăghici, bărbatul care a intrat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti

Bogdan Drăghici era cunoscut ca preşedinte al Asociației TATA, care lupta pentru drepturile taţilor. A ocupat funcții de la șeful unui sindicat al funcționarilor publici, șeful de cabinet al primarului Traian Băsescu și susținător al acestuia. Apoi a fost director adjunct al Institutului Național de Administrare, cu rang de secretar de stat. De acolo a fost demis abia în 2005 de către Vasile Blaga.

De asemenea, Bogdan Drăghici avea şi atestat de detectiv particular. A trecut printr-un divorţ cu scandal în care şi-a acuzat fosta soţie c-ar avea sifilis și că i-ar fi răpit fiica. Femeia obținuse inițial custodia exclusivă a fiicei.

În 2008, Drăghici s-a căsătorit cu Helen, a doua sa soţie. De profesie medic, ea avea două fiice din prima căsnicie, una de cinci, cealaltă de trei ani. Ulterior, Helen avea să povestească că bărbatul a impresionat-o pentru modul în care s-a luptat pentru a obţine custodia fiicei pe care, la rândul lui, o avea dintr-o căsătorie anterioară, conform Realitatea.net.

Citeşte şi: Mesajul lui Bogdan Drăghici înainte de a provoca incidentul de la Ambasada Rusiei: „Și eu sunt ucrainean. Ar fi minunat să ne considerăm cu toții, până când se va sfârși definitiv războiul” 

Legătura uitată dintre Traian Băsescu şi Bogdan Drăghici. Trecutul controversat al bărbatului care a intrat intenţionat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei

De profesie expert jurist, Bogdan Drăghici ar fi avut stări depresive. Marţi, 5 aprilie, a fost condamnat la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru că și-a violat fiica. Hotărârea a fost pronunţată în primă instanţă, iar următorul termen într-un al doilea dosar era programat pe 11 aprilie 2022.

Citeşte şi: Șoferul mașinii care a provocat incidentul de la Ambasada Rusiei este Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A

Bogdan Drăghici este acuzat de fapte de agresiune sexuală şi de una de viol, ambele în formă continuată şi produse faţă de minori. Arestat pentru 29 de zile la data de 21 august 2019, Bogdan Drăghici a stat în arest nu mai puțin de 13 luni. În plus, acesta s-a ales cu sechestru pe toate conturile bancare, dar și pe alte bunuri, în așa fel încât averea lui să fie la dispoziția instanței în vedera acoperirii daunelor, în codițiile în care fiica vitregă abuzată s-a constituit parte civilă și îi solicită 50.000 de euro.

Într-un al doilea dosar era acuzat că a agresat sexual o altă fetiță, prietenă a fiicei sale.

Drăghici Gheorghe Bogdan avea interdicția de a părăsi țara, până la data de 26 mai 2022 și se afla sub control judiciar.

Citeşte şi: O maşină a intrat în gardul ambasadei Rusiei la Bucureşti şi a luat foc. Şoferul a murit. Se fac verificări inclusiv pentru un posibil atentat