Avertisment TERIBIL pentru românii care stau la bloc. S-a dat legea: pentru ce poţi primi o amendă de 30.000 DE LEI

Publicat: Joi, 25 Iunie 2020 17:09 // Actualizat: Joi, 25 Iunie 2020 17:09 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentul României a adoptat o lege care prevede o serie de măsuri pentru eliminarea mirosurilor, iar actul normativ este pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Rodica Militaru, membră USR, a explicat că legea i-a vizat iniţial pe fermieri.

"Există activităţi care sunt deja reglementare şi au nevoie de autorizaţie de mediu. Acestea sunt emise de Agenţia de Protecţie a Mediului, iar controlul îi revine Gărzii de Mediu. Ce a adus legea mirosului nou a fost că s-a adăugat şi disconfortul olfactiv diverselor afectări ale populaţiei", a explicat Rodica Militaru.

Atenţie, români! Amendă de 3.000 DE LEI dacă staţi la bloc şi faceţi ASTA. Greşeala banală care vă poate costa scump!

Rodica Militaru a mai declarat că afirmațiile fermierilor conform cărora "la acest moment, nu există aparatură care să poată constata depășirea unor valori olfactive" nefiind posibilă verificarea tehnică a unei eventuale depășiri a disconfortului olfactiv "sunt în totalitate neadevărate".

Toţi cei care stau la bloc trebuie să ştie această LEGE. Se dau amenzi uriaşe

Întrebată dacă legea are efect şi în cazul mirosurilor casnice care deranjează pe cei din jur, inițiatoarea proiectului a declarat că în cazuri extreme pot intra și gospodinele care produc miros atunci când gătesc.

Ai centrală termică? Greşeala banală care te poate costa scump

"Nici înainte de apariţia legii nu era de dorit ca în loc să deschidă geamul când găteşte, vecinul să deschidă uşa spre hol, să se răspândească mirosul de gătit în tot blocul. Dar dacă există acest obicei în mod constant şi vecinul nu ţine cont de solicitările celorlaţi locatari, da, legea poate fi invocată. Dacă mirosurile sunt ocazionale şi în aer liber, cred că putem fi cu toţii înţelegători", a explicat Rodica Militaru.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendă bloc lege miros
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H