Legea câinilor fără stăpân, rediscutată în Parlament

Deputatul minorităţilor Gheorghe Firczak a solicitat, marţi, în plen, conducerii Parlamentului să găsească o soluţie pentru adoptarea legii câinilor fără stăpân, arătând că la Dărmăneşti un copil a fost sfâşiat de câini şi că trebuie luate măsuri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 10:15
Legea câinilor fără stăpân, rediscutată în Parlament

„La Dărmăneşti, în judeţul Suceava, un copil a fost sfâşiat de câinii maidanezi. Noi, parlamentarii, ar trebui să judecăm cu mai multă atenţie legea câinilor fără stăpân. Fac apel la Birourile Permanente şi la dumneavoastră, parlamentarii, ca de urgenţă să discutăm această problemă. Nu sunt un adversar şi un duşman al câinilor şi nici nu sunt pentru exterminarea câinilor, dar trebuie să luăm măsuri să nu se mai întâmple ca la Dărmăneşti cu acel copil care a murit”, a spus deputatul minorităţilor naţionale, citat de Mediafax.

Deputatul UDMR Marton Arpad a menţionat că legea privind câinii fără stăpân a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi a fost atacată la Curtea Constituţională.

Potrivit lui Marton Arpad, Curtea Constituţională nu a declarat legea neconstituţională „în esenţa ei”, ci doar unele articole, iar acestea trebuie rediscutate în Senat şi, apoi, în Camera Deputaţilor.

„Trebuie o simplă modificare a acelor articole declarate neconstituţionale şi legea, într-o lună, poate trece de ambele Camere”, a spus Marton Arpad, adăugând că Birourile Permanente trebuie să ia o decizie privind discutarea acestei legi.

Un copil în vârstă de şase ani a murit, sâmbătă la prânz, după ce a fost atacat de câini în apropierea unui cimitir din satul Călineşti Enache, aparţinând comunei sucevene Dărmăneşti.