Legea despre educaţia sexuală în şcoli, motiv de scandal în coaliţie. Dan Barna: „Este o lege medievală. Obligăm generaţii de tineri să facă lecţia de educaţie sexuală în toaletă”

Dan Barna consideră că legea privind educaţia pentru sănătate, care face referire şi la educaţia sexuală, este o lege "medievală". Vicepremierul susţine că dacă va fi adoptat acest act normativ "obligăm în continuare generații de tineri și tinere să facă lecția de educație sexuală în spatele școlii sau în toaletă".

14 iun. 2021, 12:53
Legea despre educaţia sexuală în şcoli, motiv de scandal în coaliţie. Dan Barna: „Este o lege medievală. Obligăm generaţii de tineri să facă lecţia de educaţie sexuală în toaletă”

Liderul USRPLUS, Dan Barna, a criticat legea despre educaţia sexuală în şcoli, care se află în dezbatere parlamentară.

„Un alt subiect care este în dezbatere parlamentară și e foarte bine că s-a reușit deblocarea lui este legea privind educația pentru sănătate, așa-numita lege pentru educație sexuală, și aici poziția este foarte clară: președintele a retrimis-o în Parlament tocmai din acest motiv. E de neacceptat ca exact acei copii care sunt cei mai vulnerabili să nu poată participa pentru că părinții lor nu sunt conectați la agenda publică, ca să fiu elegant, exact acei copii nu au șansa să participe la ore de educație sexuală pentru că așa cum este legea acum se spune că la ora de educație pentru sănătate, implicit educație sexuală, un copil participă doar dacă părintele merge cu el de mână și își dă acordul”, a declarat luni Dan Barna, conform Ştiripesurse.

Dan Barna a precizat că în lege este menţionat faptul că la ore vor participa doar copiii ai căror părinți sunt responsabili.

„În loc să avem, și asta e poziția susținută de USR PLUS, un mecanism prin care acei părinți care din considerente religioase sau orice alte considerente își retrag copiii de la ora respectivă, și este într-adevăr dreptul lor, avem o lege care spune că la oră participă doar acei copii cu cei mai responsabili părinți. Ori în felul ăsta obligăm în continuare generații de tineri și tinere să facă lecția de educație sexuală în spatele școlii sau în toaletă”, a mai precizat vicepremierul.

Citeşte şi: Mai mulţi bani de la stat pentru părinţii care se întorc la muncă înainte de finalizarea concediului de creştere a copilului

Dan Barna susţine că legea trebuie făcută în interesul copiilor.

„Trebuie să ne gândim la copii și nu la himerele medievale ale părinților. Cei care trăiesc încă în Evul Mediu pot să-și asume lucrul ăsta, dar să-și asume retragerea copilului, nu statul să vină să spună copiii n-au dreptul la educație sexuală și doar părinții înțelepți și cărora le pasă de copii pot să-și ducă copilul la oră. Este o lege medievală și este regretabil că am văzut, de la PSD nu ne mirăm, dar am văzut și parlamentari PNL susținând această inițiativă”, a mai spus Barna.

De asemenea, vicepremierul a anunțat că legea este în momentul de față în Senat, „în aceeași formă în care președintele a trimis-o înapoi”.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, scandal în parlament pe tema legii educaţiei sexuale: „Bucuria şi plăcerea de a atinge propriul corp, despre masturbarea timpurie. Asta vreţi prin trimiterea la comisii?” VIDEO