Legea pensiilor, adoptată pe articole de Camera Deputaţilor. Miercuri se dă votul final

Publicat: Marţi, 18 Decembrie 2018 22:20 // Actualizat: Marţi, 18 Decembrie 2018 22:20 // Sursa: romaniatv.net

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un amendament la proiectul legii sistemului unitar de pensii, potrivit caruia in definitia pensionarului a fost introdusa si persoana incadrata in grad de handicap grav care a realizat o treime din stagiul complet de cotizare.

Foto: pensiata.ro

Plenul a adoptat pe articole proiectul legii sistemului unitar de pensii si a admis amendamentul propus de UDMR, care la Comisia pentru munca a fost initial adoptat si apoi respins.

Amendamentul admis de plen, cu 215 voturi "pentru", prevede ca: "Pensionarul este persoana care beneficiaza de una din categoriile de pensii prevazute de prezenta lege si a realizat cel putin stagiul minim de cotizare de 15 ani, precum si persoanele incadrate in grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare".

In raportul Comisiei de munca, definitia calitatii de pensionar era: "Persoana care beneficiaza de una din categoriile de pensii prevazute de prezenta lege si a realizat cel putin stagiu minim de cotizare de 15 ani".

Votul final asupra acestui proiect urmeaza sa fie dat miercuri, iar Camera Deputatilor este for decizional.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Camera Deputaţilor legea pensiilor
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
18 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H