LEGEA PENSIILOR. Recalcularea se va face cu trei programe software, anunţă ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat într-o emisiune la postul național felul în care se vor recalcula pensiile celor cinci milioane de români și ce se va întâmpla dacă președintele Klaus Iohannis va bloca legea.

02 oct. 2018, 19:23
LEGEA PENSIILOR. Recalcularea se va face cu trei programe software, anunţă ministrul Muncii

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că 1.500 de persoane vor recalcula pensiile a cinci milioane de români. Se vor face angajări la ministerul Muncii, însă nu vor fi angajaţi temporari.”La ultima recalculare a pensiilor au lucrat cu oameni din afara ministerului, care nu erau formaţi, iar aceştia au făcut multe erori. Pensionarii şi-au luat avocaţi cu care au cheltuit bani pentru a ne acţiona în judecată şi toată lumea a pierdut”, a spus Vasilescu. 

Ministrul a declarat şi modul cum se recalculează pensiile. Lucrătorii ministerului vor avea în faţă dosarul de pensii şi trei programe software cu care se fac calculele. “Avem un program Fox, unul Oracle şi urmează să mai achiziţionăm unul”, a precizat Vasilescu. 

În legătură cu piedicile care ar putea apărea în promulgarea legii, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că a luat în calcul toate variantele. Legea va sta în cele două camere (Camera Deputaţilor şi Senat) o lună de zile, iar dacă preşedintele Iohannis o va întoarce va mai dura încă o lună”, a declarat ministrul Muncii.  

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că şase dintre cele şapte federaţii ale pensionarilor susţin legea.