Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 12:24
Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online

Legea prevede că învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura şi online pe perioada stării de urgenţă sau de asediu şi a fost transmisă de către Parlament şefului statului în vederea promulgării pe 23 aprilie.

„Actul normativ, în forma transmisă la promulgare, completează Legea educaţiei naţionale, în vederea creării cadrului normativ în baza căruia activităţile din învăţământul preuniversitar şi universitar să se poată desfăşura şi online.

Prin modul în care a fost adoptată, însă, legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine prevederilor art. 61 alin. (2) şi ale art. 75 alin. (1) din Constituţie, fiind deturnată voinţa iniţiatorilor, contrar principiului bicameralismului dezvoltat în jurisprudenţa Curţii Constituţionale. De asemenea, legea criticată încalcă dispoziţiile art. 78 din Constituţie referitoare la intrarea în vigoare a legii”, se arată în sesizarea de neconstituţionalitate.

Citeşte şi: Violeta Alexandru, audiată la Parlament pe tema românilor plecaţi la muncă în străinătate: E dreptul lor să-şi negocieze contractul


loading...
Partenerii noștri