Legendarul Pele, în doliu de Crăciun. A murit Dorval Rodrigues, coechipierul său de la Santos FC

E doliu în lumea fotbalului! Fostul fotbalist brazilian Dorval Rodrigues, coechipier cu legendarul Pele la Santos FC şi unul dintre idolii suporterilor acestui club de fotbal, a decedat în a doua zi de Crăciun.

27 dec. 2021, 11:38
Legendarul Pele, în doliu de Crăciun. A murit Dorval Rodrigues, coechipierul său de la Santos FC

Dorval Rodrigues a murit duminică, la vârsta de 86 de ani, din cauza problemelor de sănătate cu care se confrunta. Fostul fotbalist era internat de mai multe zile într-un centru medical din oraşul Paulista.

Decesul lui Dorval Rodrigues a survenit în urma unei insuficienţe cardiace, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Citeşte şi: Adrian Mititelu a ieșit din închisoare de Crăciun. Are o condamnare de 3 ANI pentru evaziune fiscală!

Dorval Rodrigues a murit. Şapte zile de doliu la Santos FC, echipa la care a făcut marea performanţă

Anunţul morţii lui Dorval Rodrigues a fost făcut public pe reţelele de socializare de clubul Santos FC. Conducerea echipei de fotbal a decretat un doliu de şapte zile în memoria fostului internaţional brazilian.

Dorval Rodrigues, campion al Braziliei şi cea mai bună extremă dreapta în anii ’60

Născut la Porto Alegre pe 26 februarie 1935, Dorval a fost considerat de mulţi cea mai bună extremă dreapta din istoria lui Santos FC, alături de care a cucerit de două ori Copa Libertadores, în 1962 şi 1963, ani în care gruparea braziliană s-a impus şi în Cupa Intercontinentală.

În palmaresul său figurează, de asemenea, cinci titluri de campion al Braziliei, obţinute între 1961 şi 1965, precum şi tot atâtea succese în campionatul statului Sao Paulo.

Dorval a disputat în total 612 meciuri în tricoul lui Santos FC, pentru care a înscris 194 de goluri, fiind al şaselea marcator din istoria clubului.

Citeşte şi: Şcoli închise şi după Revelion în Europa. Octavian Jurma: „După sărbători, şcolile ar trebui închise 10 zile”