Top 50 cele mai BIZARE LEGI: Statul care penalizează angajaţii obezi şi ţara care a interzis guma de mestecat

Numeroase legi mai puţin cunoscute din Statele Unite ale Americii, dar şi din Europa şi Asia sunt într-atât de bizare încât stârnesc râsul dar şi uimirea în acelaşi timp. Totuşi, acestea merită însă să fie luate în seamă dacă aveţi de gând să călătoriţi într-una din ţările enumerate mai jos. 

03 apr. 2015, 08:07
Top 50 cele mai BIZARE LEGI: Statul care penalizează angajaţii obezi şi ţara care a interzis guma de mestecat

Chiar dacă ne aflăm în secolul al XXI-lea, acest lucru nu înseamnă că în lume nu mai există legi absurde.

Franţa: În satul Sarpourenx, din sud-vestul Franţei, primarul Gerard Lalanne le-a interzis locuitorilor să moară. În 2008 a eliberat o ordonanţă potrivit căreia „oricine nu are un loc în cimitir şi doreşte să fie  îngropat în Sarpourenx îi este interzis să moară în parohie”

Franţa şi Marea Britanie: încă din anul 1910 este interzis îmbrăţişatul în gări şi pe cheiuri pentru a limita întârzierea trenurilor şi ambarcaţiunilor.

Citeşte şi: INCREDIBIL. Amendă de aproximativ 1700 de lei pentru cei care poartă haine cu glugă FOTO

Argentina: Paturile cu saltea din pene sunt interzise. Potrivit Argentina Independent, aceste paturi sunt ilegale pentru că autorităţile au considerat că „o asemenea indulgenţă” încurajează un comportament de lene.

Grecia: Este interzis să porţi tocuri în zona unui sit antic. Pentru a conserva construcţiile, guvernul a interzis încălţămintea care ar putea dăuna monumentelor.

Dubai: Este interzis să mănânci în timpul sărbătorii Ramadan. Călătorii care aleg să nu respecte tradiţia, mâncând, bând şi fumând în public, vor primi o avertizare, iar dacă abaterea se repetă, ar putea ajunge chiar şi la închisoare. 

Veneţia: Este interzis să hrăneşti păsările. Cei care încalcă regula pot primi o amendă de până la 700 de dolari.

Milano, Italia: Nu ai voie să te încrunţi în public. Legea spune că trebuie să zâmbeşti tot timpul pe străzile oraşului, situaţiile excepţionale fiind înmormântările şi vizitele la spital.

Capri, Italia: Doi turiști din acest oraş au fost arestați de curând pentru că au purtat papuci zgomotoși. „Încălțămintea zgomotoasă” a fost interzisă pentru a le a oferi localnicilor un trai cât mai tihnit. 

Eboli, Italia: în acest oraş este interzis să te săruți într-un vehicul în mișcare. Amenzile pentru această contravenție sunt de până la 500 euro. 

Germania: Ţara unde programul de muncă nu depăşeşte opt ore decât în condiţii excepţionale. În martie 2014, Ministerul german al Muncii a adoptat o măsură care le intezice şefilor să îşi pună la muncă angajaţii în afara orelor de program, în afara unor „circumstanţe excepţionale”.

Tot în Germania: chiar dacă ţi s-a golit rezervorul de la maşină nu ai voie să staţionezi pe banda de oprire, dar nu ai voie nici să mergi pe jos.

Danemarca: este obligatoriu să circuli cu farurile aprinse, chiar şi în plină zi, pentru a te distinge de restul maşinilor, parcate.

Grenada, din Marea Caraibilor: este interzis să te plimbi în costum de baie în oricare dintre oraşele insulei.

Canada: din anul 1985 este interzis să plăteşti un obiect, al cşrui preţ este mai mare de 25 de dolari, în monede de un dolar.

Thailanda: este interzis să calci pe monede deoarece e ca şi cum ai călca pe capul regelui.

Rusia: maşinile care sunt murdare nu au voie să circule prin Moscova.

Japonia: Japonezii le măsoară talia angajaţilor lor. Pentru a-şi feri populaţia aflată într-un proces accentuat de îmbătrânire, oficialii japonezi au adoptat în anul 2008 o lege care stabileşte dimensiunea taliei pentru toţi cetăţenii cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani.

Dimensiunile taliilor angajaţilor sunt luate anual în cadrul unui control medical în timpul căruia se verifică şi tensiunea şi nivelul de colesterol din organismele acestora. Rolul controlului medical este acela de a da asigurări că angajaţii sunt sănătoşi şi că nu au probleme de greutate.

Persoanele identificate ca având astfel de pobleme de sănătate primesc consiliere pentru a scăpa de kilogramele în plus. Cei care nu reuşesc să slăbească trebuie să contribuie mai mult la programul naţional de asistenţă medicală, potrivit BBC.

Singapore: Nu ai voie să mesteci gumă. Din dorința de a păstra orașul curat, autoritățile din Singapore au interzis, în 1992, să interzică guma de mestecat în spațiile publice. Oricine mestecă gumă de mestecat în timp ce merge pe stradă riscă amenzi de până la 440 de euro. 

Iran: O lege încă le permite bărbaților să facă sex cu diverse animale domestice. Le este însă interzis să facă sex cu animale sălbatice, în special cu leoaice. 

Citeşte şi: Cele mai BIZARE legi de circulaţie din lume

Cele mai ciudate legi din Statele Unite

Angajatorii americani nu sunt obligaţi prin lege să le dea concedii salariaţilor.

În Statele Unite ale Americii, angajatorii nu sunt obligaţi prin lege să le dea concedii salariaţilor, să le plătească perioadele în care stau acasă în concediu medical sau să le permită să ia pauze de masă la prânz. În Brazilia însă, angajaţii au garantat la dispoziţie o lună de concediu pe an.

Citeşte şi: Englezii se reactualizează: Marea Britanie abrogă LEGILE DESUETE, de peste 900 de de ani

Alaska, SUA: Nu ai voie să trezeşti un urs din somn pentru a-i face o fotografie, potrivit Hartford College.

Alabama

– Este ilegal să vinzi alune în Lee County, după apusul soarelui, miercurea
– Este ilegal sa porţi o mustata falsă, care provoacă râsul in biserica
– A pune sare pe calea ferată poate fi pedepsita cu moartea

– în Birmingham, Alabama, este interzis să faci sex pe treptele unei biserici după apusul Soarelui. Legea nu spune nimic despre partidele de sex din timpul zilei. 

California

– Este interzis să dormi într-un vehicul parcat.
– Nu aveţi permisiunea să purtaţi cizme de cowboy, fără să deţineţi cel puţin două vaci.

Carolina de Nord: Jocurile de bingo nu pot dura mai mult de cinci ore. 

Colorado

– Nu poţi conduce o maşină neagră duminica.
– Este ilegal să maltratezi şobolanii.
– Este ilegal pentru un bărbat să sărute o femeie, în timp ce ea doarme.

Connecticut

– Este ilegal să mergi în marşarier, după apusul soarelui.
– De Crăciun se folosesc doar luminiţe albe.
– Este ilegal pentru orice cosmetician să fredoneze, să fluiere sau să cânte, în timp ce lucrează pe un client.

– În Hartford, Connecticut, este interzis să încerci să educi un câine. Nu se știe exact dacă aici intră și dresajul

Dakota de Nord: În baruri şi restaurante berea şi covrigeii nu pot fi servite în acelaşi timp.

Delaware

– Este interzis să te schimbi de haine într-un vehicul.

Citeşte şi: SUA, ţara tuturor posibilităţilor. Cântatul fals şi gâdilatul se amendează

Georgia

– Toate jucăriile sexuale sunt interzise. Practic, dacă vrei să-şi cumperi o jucărie sexuală ai nevoie de prescripţie de la medic
– Toţi cetăţenii trebuie să posede o greblă.

Ilinois

– Trebuie să contactaţi poliţia, înainte de a intra cu automobilul în oraş.
– Zmeiele nu pot să zboare în oraş.

Florida: o lege din acest stat american le împiedică pe femeile singure, divorțate sau văduve să sară cu parașuta duminica. Femeile care încalcă legea riscă să plătească amenzi sau chiar să ajungă la închisoare. 

Kentucky: Nu ai voie să vopseşti o raţă în albastru şi să o oferi spre vânzare decât dacă vrei să vinzi şase rate albastre în acelaşi timp, potrivit site-ului Dumb Law.

Montana

– Este ilegal să ai o oaie în cabina camionului, fără un însoţitor.

Nebraska

– Persoanele cu gonoree nu se pot căsători.

Oklahoma: Poți fi amendat sau încarcerat dacă te strâmbi la un câine. Tot aici, este interzis să citești benzi desenate în timp ce conduci un vehicul, iar proprietarii de baruri trebuie să-i împiedice pe mușterii să vorbească despre partide de sex cu bivoli. 

New York City: În oraşul care nu doarme niciodată nu ai voie să ţii o îngheţată în buzunar, pentru că este împotriva legii, conform site-ului randomhistory.com.

Wilbur, Washington: persoanele care călăresc un cal urât în public riscă o amendă de până la 200 de euro.