Legiştii au stabilit cauza morţii baschetbalistei care s-a stins din viaţă în ziua în care a împlinit 18 ani

Durere fără margini pentru părinții baschetbalistei de 18 ani, care a murit subit în somn. Marţi, aceştia au ridicat trupul neînsuflețit al fiicei lor de la Institutul de Medicină Legală. Legiştii au stabilit cauza decesului tinerei.

16 aug. 2022, 13:37
Legiştii au stabilit cauza morţii baschetbalistei care s-a stins din viaţă în ziua în care a împlinit 18 ani

Baschetbalista Alessia Maria Raiciu, legitimată la CS Olimpia București, a murit chiar în ziua în care a devenit majoră. Sportiva a murit în somn. Criminaliștii au intrat pe fir și au deschis dosar penal pentru moarte suspectă în cazul baschetbalistei. Tânăra sportivă nu era cunoscută cu probleme medicale.

Marţi, legiştii au stabilit cauza morţii baschetbalistei care s-a stins din viaţă în ziua în care a împlinit 18 ani. Sportiva avea edem pulmonar acut, potrivit unor surse citate de România TV.

Familia îngenuncheată de durere a ridicat marţi trupul neînsufleţit de la IML pentru a o înmormânta.

Anunţul morţii baschetbalistei Alessia Maria Raiciu a fost făcut luni de Federaţia Română de Baschet.

„Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme…
Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani.

Citeşte şi: „M-am operat puțin la ceva”. Rică Răducanu, inconfundabil în ciuda problemelor de sănătate

Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București. 

Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în Pace, Alessia!„, este mesajul postat de Federaţia Română de Baschet pe Facebook.

Citeşte şi: Fabulos! David Popovici a devenit campion european și la 200 m liber, la Roma. Puștiul de 17 ani a stabilit un nou record mondial la juniori (VIDEO)

Ce este edemul pulmonar acut?

Edemul pulmonar reprezintă o afecțiune care constă în exces de lichid în plămâni, fapt ce poate duce la îngreunarea respirației și, uneori, la deces.

Edemul pulmonar este întâlnit frecvent la persoanele cu probleme cardiace sau cele care au tulburări vasculare ori antecedente de edem pulmonar. Și persoanele cu boli pulmonare se află pe lista celor cu risc de a face edem pulmonar.

Edemul pulmonar acut determină apariția unor dificultăți de respirație severe, care se agravează atunci când pacientul stă întins sau depune efort, senzație de sufocare sau înec, tuse cu expectorație spumoasă, roz, respirație șuierătoare, piele rece, umedă, anxietate, neliniște, buze învinețite și palpitații.