Leguma care ajută la dezaburirea parbrizului. O găsești la tarabe în toate anotimpurile

A venit vremea rece și mulți șoferi se confruntă în perioada aceasta cu probleme precum aburirea parbrizului de la mașină. Problema este cu atât mai deranjantă în momentele în care te grăbești să pleci cu mașina și nu poți pentru că geamurile sunt aburite și ești nevoit să pornești sistemul de ventilație al mașinii și să aștepți.

08 dec. 2023, 13:18
Leguma care ajută la dezaburirea parbrizului. O găsești la tarabe în toate anotimpurile

Aburirea parbrizului este destul de supărătoare în lunile mai reci. Majoritatea șoferilor pierd minute bune în parcare în așteptarea dezaburirii geamurilor mașinii. Experții în asigurări auto de la GAP ALA Insurance au venit cu un sfat pentru șoferi. Potrivit specialiștilor, o legumă care te poate „salva” în acest caz.

Castraveții sunt recunoscuți pentru numeroasele lor beneficii. Însă puțini știu faptul că ajută la rezolvarea problemelor cu geamurile aburite ale mașinii, relatează Wales Online, citat de Gandul. Potrivit lui Callum Butler de la ALA Insurance, castravetele este un agent natural de respingere a umezelii pentru parbriz.

„Castravetele conține uleiuri naturale care creează o suprafață hidrofobă atunci când sunt frecate pe sticlă sau oglinzi. Proprietățile castraveților ajută la oprirea condensului. În esență, este ca și cum ai oferi parbrizului tău o peliculă de protecție care împiedică formarea condensului în timpul lunilor mai reci”, spune Callum.

Citește și: Leguma care te îngrașă mai mult decât carnea. Toată lumea o consumă în post. La ce riscuri te expui dacă faci exces

 

Cum să vă dezaburiți parbrizul cu un castravete

Porniți funcția de dezghețare a mașinii, direcționând aerul către parbriz. Acest lucru va ajuta la uscarea sticlei la început.

Apoi, porniți aerul condiționat pentru a elimina umezeala din interiorul mașinii. Dacă este posibil, încercați să evitați recircularea acestuia.

Citește și: Leguma care trebuie consumată măcar de patru ori pe săptămână

În cele din urmă, utilizați miezul unui castravete și ștergeți ușor parbrizul pentru a reduce aburirea geamului în diminețile reci.