Leguma care te ajută să pornești o afacere profitabilă chiar în propria casă. Un singur kilogram ajunge să coste și 40 de lei

Leguma care te poate îmbogăți. Românii își pot deschide o afacere chiar în casă, fără să fie necesar un spațiu foarte mare, iar investiția este una mică.
Alina Costache
02 apr. 2024, 17:41
Leguma care te ajută să pornești o afacere profitabilă chiar în propria casă. Un singur kilogram ajunge să coste și 40 de lei
Leguma de la care poți porni o afacere de succes

Îți poți deschide o afacere în propria casă, fără să ai nevoie de foarte mult spațiu. Există o legumă care îți poate aduce mulți bani, iar investiția poate fi una minimă, în concițiile în care poți ajunge să vinzi un kilogram și cu 40 de lei.

Este vorba despre cultivarea ciupercilor la domiciliu. Aceste legume, recunoscute pentru valorile nutritive și foarte cumpărate de români în perioada postului, pot aduce un venit profitabil.

Citește și: Doi români au dat lovitura cu o afacere la care nu mulți s-ar gândi! Struți africani la Bacău, ferma care atrage zeci de turiști în fiecare zi. ”Telefonul sună încontinuu”

Ciupercile se împart în mai multe categorii, așa că ai la dispoziție o varietate de a alege pe care să le cultivi chiar în casă. Specialiștii spun că cele mai comune și ușoare sortimente sunt cele de tip champignon, stridii și shiitake.

Cum începi o afacere cu ciuperci

Fiecare soi are nevoie de un sol foarte bun, completat de un îngrășământ de calitate, precum paiele, rumegușul sau gunoiul de grajd. Ciupercile se dezvoltă cel mai bine într-un spațiu întunecat, răcoros și umed.

Este important să acordați o atenție sporită valorii termice în mediul în care ciupercile se dezvoltă și să asigurați un substrat umed. Ventilația trebuie să fie una adecvată, pentru ca ciupercile să nu apară în condiții de mucegai.

Citește și: Din ce își câștigă existența cea mai frumoasă femeie din România. A deschis o afacere care a rupt gura târgului

Beneficiile ciupercilor pentru organism

Ciupercile sunt unele dintre cele mai consumate legume. Din ele se pot prepra o mulțime de rețete. Au rol antioxidant, antiinflamator și anticancerigen. Sunt perfecte pentru o dietă, deoarece au foarte puține calorii.

„Toate soiurile de ciuperci sunt sărace în calorii și grăsimi și conțin cantități modeste de fibre și diverse substanțe nutritive. Poate că cele mai interesante proprietăți ale ciupercilor sunt substanțele vegetale non-nutritive ale acestora – polizaharide, indoli, polifenoli și carotenoizi, în cazul cărora studiile pe celule și animale au demonstrat efecte antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene.

Ciupercile sunt, de asemenea, recunoscute de bucătari pentru capacitatea lor de a crea arome savuroase și bogate numite umami, datorită prezenței unui aminoacid numit glutamat, care se găsește și în carne, pește, brânzeturi și supe fierte”, explică dr. Oana Cuzino  pe doc.ro

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
I se spune ”țara cavalerilor”. Statul cu două limbi oficiale care se află în inima mării
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Vin direct la tine acasă și te verifică
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Cadoul pe care Ceaușescu l-a făcut românilor. A devenit o mină de aur după zeci de ani
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Lege pentru permisul de conducere. Românii care au primit strict interzis. Nu-l vor obține niciodată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Via dell’Amore din Cinque Terre se redeschide după 12 ani
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!