Leguma care te ajută să slăbești iarna. Mihaela Bilic: „Este cea mai dietetică și sănătoasă pentru siluetă”

Leguma care te ajută să slăbești iarna. Mihaela Bilic a dezvăluit recent un secret simplu și eficient pentru menținerea unei siluete perfecte: fasolea păstăi. Această aliment îl putem consuma și în perioada de post, este aliatul ideal pentru cei care își doresc să adopte un stil de viață sănătos și să dea jos câteva kilograme.

05 dec. 2023, 11:14
Leguma care te ajută să slăbești iarna. Mihaela Bilic: „Este cea mai dietetică și sănătoasă pentru siluetă”
Leguma care te ajută să slăbești iarna

Leguma care te ajută să slăbești iarna. Fasolea păstăi, indiferent de culoare, se remarcă prin conținutul său redus de calorii și aportul bogat de nutrienți. Cu doar 35 de calorii la 100g, această legumă se dovedește a fi o alegere excelentă pentru cei preocupați de silueta lor.

Citește și: Rețetă fabuloasă de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde. Oferă o aromă desăvârșită mâncărurilor

Leguma care te ajută să slăbești iarna

Fasole păstăi… de orice culoare! Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde… sau albă: niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs).

Ce nutrienți găsim în fasolea verde? Apă în principal și fibre în special, un pic de vitamina C plus satisfacție maximă – nu e de colea să ai burta plină cu doar 35cal/100g.

Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă și fibre. Să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate in grăsimi și proteine. Cât despre energia pentru mișcare, ea vine din alimentele bogate în carbohidrați/amidon, adică din făinoase si leguminoase (de ex. fasolea boabe)”, a spus Mihaela Bilic.

Care este beneficiul fasolei păstăi?

Fasolea păstăi are rolul de a oferi volum mâncării, devenind o garnitură perfectă și creând senzația de sațietate. De asemenea, în ciuda valorii sale nutriționale, fasolea verde nu este menită să satisfacă foamea pe termen lung și poate fi îmbogățită cu ingrediente suplimentare pentru a diversifica gustu, cum ar fi: ulei, pesto verde sau roșu, parmezan sau bacon.

„Înapoi la fasolea verde! Care este beneficiul ei? Dă volum mâncării, e garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție mare, generoasă. Bineînteles că o putem consuma ca fel unic, însă nu o să țină prea mult de foame.

Ca să o “îmbogățim” putem adauga unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan, bacon etc. Merge perfect cu usturoi si pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește. Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (tocăniță sau garnitură), fasolea verde ne colorează si ne umple farfuria indiferent de sezon. Profitați!”, a mai spus Mihaela Bilic.