Leguma ieftină care îți poate salva viața! Românii nici nu au idee cât de bună e pentru sănătate

Care este leguma care îți aduce enorm de multe beneficii și este și ieftină. Aceasta te-ar putea ajuta să te lupți cu cancerul.

25 iun. 2023, 06:39
Leguma ieftină care îți poate salva viața! Românii nici nu au idee cât de bună e pentru sănătate
Leguma ieftină care îți poate salva viața! Românii nici nu au idee cât de bună e pentru sănătate

Majoritatea oamenilor știu deja că este extrem de important este să avem o dietă echilibrată, astfel încât să ne putem bucura de o viața lungă și sănătoasă. Chiar dacă facem sport, este foarte important să ținem cont și de lucrurile care sunt în farfuria noastră. Oricât de mult sport facem, un regim alimentar nesănătos ne anulează toate eforturile. Află care este leguma care se găsește în toate piețele și care este o mină de aur pentru sănătatea noastră.

Citește și: Descoperă leguma care face parte din dieta noastră zilnică și este mai dăunătoare decât un hamburger

Conform specialiștilor leguma aceasta este extraordinar de bogată în nutrienți. Este vorba despre o legumă extem de banală, care se găsește în orice piață sau supermarket și anume varza. Aceasta este bogată în fibre, vitamina K, vitamina C și în plus varza roșie este extrem de benefică pentru sistemul circulator și pentru sănătatea inimii noastre. Mai mult de atât, conținutul caloric al verzei este unul foarte scăzut!

Acest banal aliment care poate fi găsit cu ușurință în orice magazin, ori la orice tarabă din piață, face parte din familia legumelor crucifere, alături de conopidă, napi și rucola, printre altele. Potrivit celor de la Institutul Național al Cancerului, acest tip de legume conține compuși anticancer care se activează în timpul digestiei. Se pare că studiile au demonstrat o legătură între consumul regulat de varză și scăderea riscului de a dezvolta cancer de sân, sau pulmonar.

Un alt efect benefic al verzei este scăderea șansei de a dezvolta diabet de tip 2! Iar în situațiile în care deja suferim de această afecțiune, varza poate scădea riscul de a dezvolta complicații, cum ar fi problemele de rinichi, sau de ficat.

Varza conține fibre insolubile prietenoase cu intestinul. Fibrele insolubile ajută la menținerea sănătoasă a sistemului digestiv, adăugând volum scaunelor și ajutând tranzitul intestinal.

În plus, este bogată în fibre solubile, despre care s-a demonstrat că ajută la creșterea numărului de bacterii benefice din intestin. Acest lucru se datorează faptului că fibrele sunt principala sursă de combustibil pentru bacteriile bune precum Bifidobacteria și Lactobacili.

Aceste bacterii îndeplinesc funcții importante, cum ar fi susținerea sistemului imunitar și producerea de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele K2 și B12.

A mânca mai multă varză este o modalitate excelentă de a-ți menține sistemul digestiv sănătos și fericit. De altfel, sucul de varză este recomandat și în tratarea ulcerului, datorită efectului antiinflamator al glutaminei din compoziție.

Citește și: Castravetele Victor, leguma care câștigă tot mai mult teren în rândul agricultorilor din România