Leguma minune pe care trebuie să o consume cei care suferă de diabet. Scade glicemia și previne mai multe tipuri de cancer

În România, numărul bolilor cronice, precum diabetul, diferitele forme de cancer sau boli cardiovasculare este în creștere. Pentru a preveni apariția lor, specialiștii le recomandă românilor să consume această legumă.

08 mart. 2023, 14:09
Leguma minune pe care trebuie să o consume cei care suferă de diabet. Scade glicemia și previne mai multe tipuri de cancer
Leguma minune pe care trebuie să o consume cei care suferă de diabet

Leguma minune pe care trebuie să o consume cei care suferă de diabet. Cei care suferă de diabet ar trebui să consume în mod constant această legumă despre care specialiștii spun că elimină zahărul din sânge și este bogată în fier.

Citește și Postul Paștelui 2023. Legumele și fructele, mai scumpe decât ceafa de porc. Cât costă un kilogram de urzici

Leguma minune pe care trebuie să o consume cei care suferă de diabet

Ei bine, leguma minune despre care specialiștii spun că previne printre altele apariția mai multor tipuri de cancer, este fasolea albă.

Aceasta este un supliment natural energetic și este indicat mai ales femeilor, deoarece conține foarte puțină grăsime, dar niciun pic de colesterol.

Fasolea albă este bogată în fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. O porție de fasole în fiecare zi ajută pe cei care suferă de diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

Mai mult, fasolea, cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este extrem de bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină, potrivit floaredetei.ro.

De asemenea, fasolea albă este foarte bogată în magneziu, care este necesar organismului nostru deoarece reduce stresul și întărește sistemul osos.

Fasolea roșie previne cancerul la sân și la colon

Un sortiment de fasole extrem de benefic pentru sănătatea noastră este cea roșie. Conform unui studiu realizat de doctorul, Eugen Giurgiu, două linguri de de fasole roșie vă oferă de până la patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală. De asemenea, s-a constatat că cei care consumă fasole roșie sunt mai feriți de a face cancer la colon sau la sân. Sportivilor de performanță le este reomandată făina din aceste boabe  care se folosesc sub formă de compresă în cazul rupturilor de ligament.

Conform unor numeroase studii s-a demonstrat că cei care consumă  boabe de fasole vor avea un risc mai mic de a dezvolta numeroase afecțiuni ale creierului, precum Alzhaimerul. De asemenea, vor avea oase mult mai sănătoase, iar cei care au cataractă le este chiar foarte indicat.

În zilele noastre, fasolea este cultivată în majoritatea țărilor lumii. Cultivarea sa  este una reușită, mai ales  în regiunile calde ale lumii, cu un număr mare de zile însorite pe an, soluri fertile ușoare și precipitații moderate.

Citește și Petre Daea, despre prețurile legumelor și fructelor: „Sunt prețuri din respect pentru muncă. Dacă dați mâna cu agricultuorii constatați că în palmele lor sunt numai bătături”