Legumele portocalii, leac pentru nenumărate boli

Betacarotenul conţinut de legumele portocalii face din acestea un adevărat medicament natural, deloc costisitor. Acestea sunt şi o sursă importantă de minerale şi vitamine.

RomaniaTV.net
15 iul. 2016, 09:10
Legumele portocalii, leac pentru nenumărate boli

Morcovii, buni pentru inimă

Sucul de morcov te ajută să reduci nivelul de colesterol „rău” din organism, oferindu-ţi protecţie cardiovasculară. Poţi bea o cană cu suc, de trei-patru ori pe săptămână. Acest remediu este util şi dacă ai cancer de colon.

Morcovii conţin luteină și zeaxantină, ceea ce înseamnă că persoanele care îi consumă frecvent au un risc mai scăzut de a face cataractă şi degenerescența maculară.

Dovleacul, contra insomniei

Dovleacul e bogat în potasiu, calciu, magneziu, fier, vitaminele A, C şi E. Bei o cană cu suc proaspăt de dovleac cu o oră înainte de masă.

Dacă ai probleme cu somnul te ajută tot sucul acestei legume. Este bun şi în caz de gută, afecţiuni hepatice şi biliare. Îl poţi mânca fiert sau copt.

Citeşte şi  Ce fructe şi legume te hidratează cel mai bine

Piersicile, ideale în dietă

Sărace în calorii, bogate în vitamine şi minerale, piersicile sunt fructele pe care orice persoană care se luptă cu kilogramele în plus ar trebui să le includă în alimentaţie.

Stimulează tranzitul intestinal şi sunt un excelent detoxifiant. Datorită fibrelor pe care le conţin, cresc senzaţia de saţietate, de aceea poți mânca una-două piersici cu o jumătate de oră înainte de masă.

Mai multe studii au arătat, de asemenea, că aceste fructe delicioase oferă protecţie contra cancerului de colon, de prostată şi a celui de col uterin. Micşorează şi riscul de boli de inimă, căci ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge.

Portocalele cresc imunitatea

Pentru un sistem imunitar puternic ai la înemână portocalele. Sunt unul dintre fructele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina C, despre care se ştie că protejează imunitatea.

Află cum să-i convingi pe copii să mănânce morcovi AICI