Lenea, ridicată la rang de artă – Momente de procrastinare monumentală din istorie

Suntem, adesea, predispuşi la a ne lăsa pradă procrastinării. Însă una este să laşi lenea să te acapareze din când în când şi alta e să laşi procrastinarea să devină un stil de viaţă.

24 iun. 2016, 10:56
Lenea, ridicată la rang de artă – Momente de procrastinare monumentală din istorie

Următoarele situaţii au un punct comun: procrastinarea ridicată la rang de artă. Vei citi în cele ce urmează câteva dintre cele mai absurde şi ilare situaţii în care lenea şi-a făcut simţită prezenţa.

1. Oxford English Dictionary era deja perimat înainte de a fi publicat

Compilarea dicţionarului a fost de la bun început o sarcină monumentală, varianta completă conţinând peste 228,130 de cuvinte, împărţite în 20 de volume. Când a fost încheiat contractul pentru publicare, se aşteptau ca întreaga operaţiune să dureze 10 ani. Însă nu au luat în calcul o problemă fatală – capacitatea academicienilor de a tărăgăna lucrurile.

La cinci ani de la începerea demersurilor, cei care se ocupau de compilare ajunseseră abia la cuvântul „ant” (furnică). Acest lucru ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă, însă nu a fost aşa. În anul 1889, cei implicaţi nu erau nici pe departe aproape de litera „Z”. După 10 ani, abia reuşiseră să de agata începutul alfabetului.

Până în momentul în care au ajuns la final cu lucrarea, secolul al XIX-lea se încheiase deja, Regina Victoria decedase, Primul Război Mondial venise şi plecase, lăsând loc muzicii jazz. În 1928, când Oxford English Dictionary a fost publicat, era deja învechit, iar editorii au fost nevoiţi să înceapă lucrul pentru a doua ediţie.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.