Leon Dănăilă, pe lista de aşteptare pentru o operaţie la Spitalul Foişor. Medicul are dureri crunte

Leon Dănăilă se află printre pacienţii care urmau să fie operaţi la Spitalul Foişor, înainte ca acesta să devină suport COVID. Potrivit apropiaţilor, celebrul medic are dureri din ce în ce mai mari din cauza coxartrozei de care suferă.

06 mai 2021, 22:27
Leon Dănăilă, pe lista de aşteptare pentru o operaţie la Spitalul Foişor. Medicul are dureri crunte
Leon Dănăilă, pe lista de aşteptare pentru o operaţie la Spitalul Foişor. Medicul are dureri crunte

Leon Dănăilă, pe lista de aşteptare pentru o operaţie la Spitalul Foişor. Celebrului medic urma să i se monteze o proteză la şold, însă operaţia a fost amânată din cauză că spitalul a devenit suport COVID.

Leon Dănăilă, pe lista de aşteptare pentru o operaţie la Spitalul Foişor

Citeşte şi Raed Arafat, lămuriri despre cazurile pacienților decedați de la Spitalul Foișor: „Nu e adevărat!”

Potrivit apropiaţilor, medicul are dureri groaznice din cauza coxartrozei de care acesta suferă, relatează Antena3. 

Conform sursei citate, în acest moment, la Spitalul Foișor sunt internați 13 pacienți, din care 11 sunt în secția ATI.

Reamintim că zeci de pacienţi de la Spitalul Foişor din Capitală au fost evacuaţi în miez de noapte la începutul lunii aprilie, atunci când spitalul a devenit suport Covid.

SURSE. Spitalele Colentina și Foișor s-ar putea deschide pentru pacienții non-COVID

Conform surselor Romania TV, Spitalele Colentina și Foișor nu vor mai fi suport COVID și se vor redeschide pentru pacienții non-COVID. Miercuri au avut loc ședințe pentru a se organiza circuite care să permite accesul pacienților.

În cursul zilei de joi urma să se întocmească documentația necesară și să se trimită la DSP București în cursul zilei de vineri. Ulterior, se va aștepta răspunsul DSP și se va trimite o echipă de control pentru a verifica circuitele și conformitatea acestora. În ultima fază se va da o autorizație provizorie pentru a da drumul spitalului atât pentru pacienții COVID, cât și pentru cei non-COVID.

Citeşte şi Rareş Bogdan, un nou atac după scandalul de la Spitalul Foișor: Arafat e uşor obosit, n-ar strica să exerseze empatia şi emoţia. Doamna Moldovan să vorbească mai puțin

Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un pacient operat la Spitalul Foișor: „Am rămas stupefiat. Am întrebat de ce mă dau afară. Au zis că e ordin de sus, trebuie să plecați

Dumitru Badiță, pacient operat cu o zi înainte ca Spitalul Foișor să devină suport COVID a fost evacuat în miezul noţii, la începutul lunii aprilie. Pacientului i s-a întrerupt perfuzia cu calmante și, astfel, a fost nevoit să plece acasă, unde a avut dureri insuportabile.

Bărbatul a dezvăluit momentele crunte prin care a trecut odată cu externarea forțată.

„Am fost operat joi la ora 10:00, am stat noaptea la Terapie Intensivă, unde mi s-au administrat calmante, nu mai puteam de durere. Și urma ca a doua zi dimineață să îmi dea alt calmant, mai puternic. Nu mi l-au mai dat, că m-au trimis în salon. La ora 10:30 mi s-a pus în pat hârtia, ieșirea. Și am rămas stupefiat. „De ce mă dați afară?”/” E ordin de sus, trebuie să plecați.”

Eu am avut mușchii rupți, s-au cusut mușchii. Cusăturile astea au creat niște dureri înfiorătoare, încât noaptea am cerut eutanasierea. Am cerut moartea. Important e că trebuia a două zi să-mi facă din nou ceva să scap de durere. N-au făcut.

A venit cineva și a zis „trebuie să plece imediat”. A oprit perfuzia la jumate, m-a dat la o parte. M-au pus să stau cuminte în pat, până vine nevasta-mea. Când a venit nevasta-mea nu mi-au mai dat voie să ies afară, că erau ziariști afară. Și le-am spus că evadez. Și puțin amețit cum eram, am coborât în viteză jos, m-a luat nevasta-mea și m-a dus la taxi. Asta era în jur de ora 13:30-14:00.

Eu când am ieșit de la Terapie Intensivă trebuia să mai stau măcar două zile, ca să îmi ia din dureri”, a spus el la Antena 3.