Leonard Doroftei rupe tăcerea despre plecarea din ţară. Din cauza cui a fost obligat să părăsească România şi de ce nu se mai poate întoarce

Leonard Doroftei (53 de ani), fostul campion mondial la box profesionist, s-a mutat în 2019 în Canada, alături de familia sa. Fostul sportivi a dezvăluit de ce fost nevoit să plece din România.

04 iul. 2023, 19:56
Leonard Doroftei rupe tăcerea despre plecarea din ţară. Din cauza cui a fost obligat să părăsească România şi de ce nu se mai poate întoarce

Leonard Doroftei rupe tăcerea despre plecarea din ţară. Fostul pugilist a fost timp de 10 ani patronul unui bar în Ploiești, însă Primăria orașului a decis din senin să îi trimită o notificare de evacuare, lucru carel-a făcut să ia decizie de a emigraîn Canada.

„Nu am cerut ceva. Primăria mi-a oferit, asta a fost durerea mea, mi-a dat, apoi mi-a luat, mi-am băgat banii acolo și apoi au dispărut. M-am trezit cu nea Titi (n.r. – antrenorul Titi Tudor) acasă și mi-a spus să mergem la Primărie. A vorbit cu primarul și i-a cerut acestuia o afacere. Imediat, primarul a scos o hârtie și ne-a oferit un spațiu. Când am văzut ce este acolo… Am adus un proiectant și când am aflat cât costă, nea Titi m-a lăsat singur și așa m-am curățat. Am picat într-o poveste aiurea. Am încercat să fac ceva și aia a fost. Finalul îl știți. Titi s-a retras, m-a lăsat singur. Mi-au dat acel spațiu pentru 25 de ani. După 10 ani am primit notificare să-l evacuez pentru că au pus bulina roșie pe clădire. Acolo au fost ultimii mei bani. Nici casa nu am terminat-o, iar proiectantul a cerut de zece ori mai mult decât a spus inițial. Cine vrea să înțeleagă bine, cine nu, să fie sănătos”, a declarat Leonard Doroftei la Radio Gold FM.

Citeşte şi: Cum a fost surprinsă Simona Halep după audierea de la Londra. A aflat cât timp va fi suspendată pentru dopaj

„Problema este că trebuia să fiu matur, să-mi fac sală, dar nu am vrut pentru că îi făceam concurență antrenorului meu, cel care m-a lăsat singur. Afacerea a picat aiurea, de aia am și luat foc. A fost dureros. Am picat într-o mocirlă. Împins în ea. Acolo, acum, spațiul e gol, e paragină, nu e reparat. Au vrut să mă protejeze să nu cadă blocul pe mine, dar pe oamenii ăia de ce nu-i ajută, să le repare blocul? Am citit unele comentarii și știu ce gândește lumea. Ar fi bine să-și vadă fiecare de treaba lui. Am investit banii mei, munciți, ce am câștigat eu nu am câștigat ușor. Eram plin de sânge, așa câștigam banii. Pentru că nu am avut nicio culoare politică, au profitat de mine cât au putut. Și s-au apucat să mă lovească. M-a sunat cineva, nu direct Băsescu (n.r. – președintele Traian Băsescu), am refuzat propunerea și de atunci toate s-au dus în cap”, a mai spus Leonard Doroftei.

Citeşte şi: FCSB – Dinamo se va juca în Ghencea. Gigi Becali are încredere în promisiunea lui Marcel Ciolacu: „Nu e el Shakespeare, dar este om de onoare!”

Acesta a dezvăluit că nu se mai poate întoarce în România:”Am o problemă. Acum doi ani am fost la bancă și pentru că am parcat mașina aiurea am fugit pentru a evita o amendă. Așa mi-a căzut pașaportul din buzunar, l-am pierdut. Am vrut să fac acum alt pașaport, dar nu e momentul, sunt milioane de refăcut în toată țara. Nu e primul pașaport pe care l-am pierdut. L-a găsit cineva, dar cred că a vrut să aibă o amintire de la un campion mondial. Nu am fost la serviciul de pașapoarte, dar am înțeles că sunt cozi cum erau la noi la carne pe vremuri. Sunt și puturos. Dacă aș avea pașaport, aș veni de ieri acasă. Într-o bună zi voi lua decizia să mă întorc. Mă omoară dorul de casă. Mă întorc mai puternic. Niciodată nu am fost așa puternic și determinat și sigur pe ce fac. Nici când urcam în ring. Nu aparțin acestui loc, dar a fost nevoie de o perioadă să-mi revin, să înțeleg ce se întâmplă cu mine. Am greșit pentru că nu am făcut ceea ce știu să fac. Cu siguranță mă voi întoarce. Să fiu un antrenor perfect”, a mai spus Leonard Doroftei.