Leonardo DiCaprio, alături de victimele războiului din Ucraina. Una din imagini este din România: „Au pierdut totul”

Leonardo DiCaprio, alături de victimele războiului din Ucraina. Recent, actorul a făcut o postare pe Instagram, în care a militat pentru ucraineni. A postat fotografii de la diverse organizaţii umanitare care îi ajută pe cei afectaţi de invazia militară a Rusiei.

18 mart. 2022, 15:44
Leonardo DiCaprio, alături de victimele războiului din Ucraina. Una din imagini este din România: „Au pierdut totul”
Leonardo DiCaprio, alături de victimele războiului din Ucraina

Leonardo DiCaprio, alături de victimele războiului din Ucraina. „Organizaţii umanitare precum @SavetheChildren @careorg @IRC şi @refugees sunt pe teren, dedicându-şi personalul şi resursele pentru a sprijini familiile şi oamenii nevinovaţi”, a adăugat el.

Una dintre pozele postate de acesta pe Instagram este din România. „Îţi mulţumesc că îţi foloseşti platforma pentru a ajuta oamenii din Ucraina”, este unul dintre mesajele primite la postare.

Citeşte şi: Netflix dă lovitura luna viitoare! Cel mai aşteptat film al anului, cu Leonardo DiCaprio şi Jennifer Lawrence, apare pe platformă

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

Leonardo DiCaprio, alături de victimele războiului din Ucraina

La începutul săptămânii, o ştire falsă despre faptul că actorul ar fi donat 10 milioane de dolari Ucrainei a ajuns în presă, dar a fost dezminţită de CNN.

Povestea relata că răposata bunică maternă a lui DiCaprio s-a născut în oraşul ucrainean Odessa, dar o sursă apropiată actorului a lămurit zvonul şi a spus că acesta ”nu are niciun membru al familiei din Odessa sau din altă parte din Ucraina”.

De asemenea, sursa a declarat că DiCaprio „este alături de Ucraina” şi a făcut donaţii umanitare către CARE, Comitetul Internaţional de Salvare, Salvaţi Copiii şi Agenţia ONU pentru refugiaţi.

DiCaprio este celebru pentru eforturile sale umanitare şi de mediu, iar în 1998 a înfiinţat Fundaţia Leonardo DiCaprio, care sprijină peste 35 de proiecte de conservare din întreaga lume însărcinate cu protejarea ecosistemelor şi speciilor fragile. Actorul s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin, care era prim-ministru la acea vreme, pe 23 noiembrie 2010, la Sankt Petersburg, Rusia.

Cei doi au fost văzuţi discutând la o recepţie organizată în timpul Forumului internaţional pentru conservarea tigrului, care a avut loc ca răspuns la preocupările legate de posibila dispariţie a tigrului ca specie.

La vremea respectivă, BBC a relatat că Putin l-a numit pe DiCaprio un „muzhik” – sau „un om adevărat” – datorită eforturilor sale de a fi prezent la eveniment după două întârzieri majore ale avionului.