Lexus GS F: 473 CP şi 527 Nm

Lexus va prezenta oficial la Detroit versiunea de serie GS F. Până la deschiderea salonului american, constructorul japonez ne dezvăluie câteva informaţii despre acest model, în fapt versiunea sportivă a limuzinei GS.

RomaniaTV.net
07 ian. 2015, 08:28

În România, Lexus comercializează versiunile GS 300h şi GS 450h, maşini care pun accent pe confort şi emisii de CO2 la un nivel cât mai scăzut. O versiune sportivă lipsea din catalog, japonezii fiind prezenţi în clasa mare numai cu modele hibrid. Acest lucru se va schimba în curând: Lexus va completa gama GS cu sportiva GS F, care va fi prezentată oficial la Salonul Auto de la Detroit. GS F nu va fi un model hibrid, abandonând ideea unei berline confortabile şi eco-friendly în favoarea conceptului clasic de limuzină sportivă, cu motor V8 aspirat şi tracţiune spate.

Lexus GS F măsoară 4.91 m în lungime, 1.84 metri în lăţime şi 1.44 metri înălţime. Ampatamentul cu valoarea de 2.85 metri asigură un spaţiu generos pentru toţi pasagerii. Jantele de 19 inci vor fi echipate cu pneuri de 255 pe faţă şi 275 pe spate, iar greutatea maşinii ajunge la 1830 kg. Sub capotă găsim un V8 de 5 litri, atmosferic, care dezvoltă 473 CP la 7100 rpm şi 527 Nm, cifre care nu prea dau şanse modelelui japonez în faţa concurenţei. GS F intră într-o clasă dominată de BMW M5, Mercedes E 63 AMG şi Audi RS6, toate modele cu puteri peste 550 CP. Americanii ameninţă şi ei supremaţia europenilor în acest segment cu Cadillac CTS-V, care oferă nu mai puţin de 640 CP.

Sistemul TVD (Torque Vectoring Differential), preluat de la coupe-ul RC F, este prezent şi pe GS F, oferind limuzinei japoneze un plus de agilitate la parcurgerea traseelor virajate. Sună bine, dar nu suficient pentru a rivaliza în performanţe cu M5, E 63 AMG, RS6 şi CTS-V. Poate doar preţul să aducă un uşor avantaj japonezilor, dar asta rămâne de văzut.