Lia Olguţa Vasilescu, despre SUSPENDAREA contribuţiilor la Pilonul II de pensii: „E o soluţie a Comisiei de Prognoză, nu sunt de acord”

Ministrul Muncii se dezice de documentul provenit de la Guvern legat de contribuţiile la Pilonul II și spune că nu e de acord cu el.

RomaniaTV.net
20 mai 2018, 17:33
Lia Olguţa Vasilescu, despre SUSPENDAREA contribuţiilor la Pilonul II de pensii: „E o soluţie a Comisiei de Prognoză, nu sunt de acord”

Guvernul României vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat – Pilonul II – în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie.

”E o soluție a Comisiei de Prognoză. Nu s-a transpus într-o ordonanță de urgență, nici nu se va transpune. Ea trebuie să ajungă la ministerul Muncii, nu sunt de acord cu ea.”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Ministrul a subliniat că legea pensiilor este în lucru. ”La ora actuală, facem evaluare pe această lege. Facem calcule, facem simulări pe zeci de mii de pensii. Se lucrează din luna octombrie pe aceste simulări. (…) La sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, cred că în luna iulie, va fi pusă în dezbatere parlamentară”, a spus Vasilescu.

Proiectul prevede o încasare integrală la buget pentru contribuţiile CAS şi ”suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07-31.12.2018”.