Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba: ‘Dacă dispare acea subvenție din partea Guvernului, va fi dezastru. 80% dintre români nu și-ar permite să plătească facturile’

Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, spune că, dacă subvențiile la energie acordate de Guvern vor dispărea, pe români îi așteaptă un dezastru.

08 aug. 2022, 08:41
Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba: ‘Dacă dispare acea subvenție din partea Guvernului, va fi dezastru. 80% dintre români nu și-ar permite să plătească facturile’

Lia Olguța Vasilescu mai spune că va fi o iarnă grea fiindcă nu mai putem alimenta cu energie pe cărbune.

„Eu cred că va fi o iarnă destul de complicată. (…) Nu mai putem să alimentăm cu energie pe cărbune (n.r. – Complexul Energetic Oltenia). Între timp, poate și din cauza acestui război, situația s-a mai reglat. Acum este cu totul altceva, numai că nici până în acest moment stocul de cărbune nu este la capacitatea la care ne trebuie pentru această iarnă. Mai precis, până acum în stoc mai avem 100.000 de tone de cărbune, necesarul ca să începem iarna.

Pentru luna noiembrie ar fi de 900.000 de tone, din cauza asta am făcut deja adresă către Complexul Energetic Oltenia ca să suplimenteze stocul, să putem să stăm liniștiți. Noi de vreo două luni ne preocupăm de acest subiect și de multe altele care au legătură cu energia pentru această iarnă, pentru că ne dăm seama că va fi o iarnă foarte complicată pentru foarte mulți.

Prețurile sper că sunt plafonate cel puțin până în primăvara anului viitor și atunci putem să discutăm despre niște prețuri cât de cât suportabile, nu atât de bune cât ne-am fi așteptat noi, dar încă suportabile. Dacă dispare acea subvenție din partea Guvernului, atunci va fi dezastru, pentru că 80% dintre români nu și-ar permite să plătească facturile la valoarea la care o vând marile companii”, a declarat Olguța Vasilescu, la Realitatea PLUS.

Citește și Lia Olguţa Vasilescu dezvăluie cum vor creşte pensiile din România mai mult decât e prevăzut în PNRR. „Sunt șanse. Nu renunţăm”

Citește și Veste bună pentru pensionari, o nouă majorare din iunie. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu