Lia Olguţa Vasilescu dezvăluie cum vor creşte pensiile din România mai mult decât e prevăzut în PNRR. „Sunt șanse. Nu renunţăm”

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a declarat că recalcularea pensiilor trebuie făcută conform legii 127, care prevede 11,7% din PIB în acest sens, nu doar 9,4%, procentul menţionat în PNRR.

07 nov. 2021, 23:47
Lia Olguţa Vasilescu dezvăluie cum vor creşte pensiile din România mai mult decât e prevăzut în PNRR. „Sunt șanse. Nu renunţăm”

Lia Olguţa Vasilescu care este acum primarul Craiovei a dat asigurări că pensiile nu vor scădea, cât timp PSD are un cuvânt de spus în această privinţă.

„Creșterea pensiilor trebuie să fie cât stabilisem pe Legea 127. Și pentru această lege trebuie stabilit un calendar. În ianuarie 2020 ar fi trebuit să fie recalculate pensiile, dar nu s-a făcut nici până acum acest lucru. După reevaluare s-a trecut dintr-o bază de date în alta. Trebuie să intrăm pe un calendar, nu vom renunța la legea pensiilor.

Suntem obligați să lucrăm pe ea. Așa cum o stabilisem, trebuia ca recalcularea să ajungă la cheltuieli de 11,7% din PIB. Din păcate, în PNRR angajamentele erau să nu treacă 9,45% din PIB cu pensiile”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu, conform Realitatea PLUS.

Citeşte şi: Măsurile urgente din programul de guvernare PSD – creşterea pensiilor, alocaţiilor, salariilor şi plafonări de preţuri

Lia Olguţa Vasilescu: „Ne supără foarte tare ce au făcut în PNRR, au făcut totul netransparent”

Edilul Craiovei a explicat că social-democraţii nu vor renunţa la planul de a majora pensiile, chiar dacă sunt obligaţi să respecte noile criterii din PNRR care a fost realizat în mod „netransparent.

„Asta ne va forța să ne uităm dacă punctul de pensie poate rămâne la 75 de lei. Sunt șanse să nu se mai majoreze pe legea 127, dar nu va fi o scădere a pensiilor cât timp PSD va fi la putere sau va conduce Parlamentul. Nu renunțăm la această lege, chiar dacă noile condiții ne obligă.

Ne supără foarte tare ce au făcut în PNRR, au făcut totul netransparent, am aflat doar după ce s-a publicat de la Bruxelles PNRR-ul. Din păcate, ei eu reprezentat statul, iar dacă nu respectăm angajamentul, pierdem cele 30 de miliarde de euro.

PNRR nu mai poate modificat 5 ani, este general valabil pentru fonduri europene. Se poate ca pentru PNRR să fie un număr mai mare de ani. De aceea, trebuie să vedem ce modificări putem face. Trebuie respectate condițiile pe care noi ni le-am impus, dar trebuie să respectăm și generațiile viitoare de pensionari, care nu trebuie să fie afectați de prostia unora”, a conchis Olguța Vasilescu, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Raluca Turcan, anunţ de ultimă oră despre pensiile speciale. Se anulează sau nu pensiile magistraţilor?