Liber la concerte şi spectacole în aer liber de la 1 iunie. Ai voie să participi doar cu MASCĂ de protecţie

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că de la 1 iunie va fi permisă organizarea de spectacole, festivaluri şi concerte în aer liber. Petrecăreţii vor fi obligaţi, însă, să poarte măşti de protecţie în timpul evenimentelor.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 18:02
Liber la concerte şi spectacole în aer liber de la 1 iunie. Ai voie să participi doar cu MASCĂ de protecţie

La începutul şedinţei de Guvern, Ludovic Orban a anunţat măsurile de relaxare valabile începând din 1 iunie.

„Începând cu data de 1 iunie este permisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivaluilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la o distanţă de cel puţin doi metri unul faţă de celălat şi cu obligativitatea purtătii măştii de protecţie în timpul spectacolului”, a anunţat Ludovic Orban.

Premierul a anunţat că membrii Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au propus permiterea desfăşurării competiţiilor sportive fără spectatori, organizarea în bazine a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi că se reia transportul feroviar internaţional şi transportul rutier internaţional.

De asemenea, Ludovic Orban a explicat că accesul persoanelor pe plajă se va realiza cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între sezlonguri, dar şi că se va permite desfăşurarea de spectacole în sistem „drive in”.

Ludovic Orban anunţă noile măsuri de relaxare. „Din 1 iunie se ridică restricţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii”