LIBER la vilele RAAPPS. Lista beneficiarilor de locuinţe de la stat a fost EXTINSĂ

Parlamentarii nu și-au reparat greșeala în privinţa caselor RA-APPS. După ce Guvernul a scos de pe lista beneficiarilor întregi categorii de privilegiaţi, aleşii le-au reintrodus și așa le-au lăsat. Astfel, de la consilieri până la secretari de stat, cu toții au liber la vilele statului, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 22:13
LIBER la vilele RAAPPS. Lista beneficiarilor de locuinţe de la stat a fost EXTINSĂ

După ce săptămâna trecută au extins lista beneficiarilor de vile de la stat, deputații au avut ocazia să remedieze situația, aşa cum le-a cerut premierul. Parlamentarii USL au ignorat însă cerințele lui Victor Ponta și i-au lăsat pe secretarii de stat, dar și pe alți demnitari să locuiască gratis în vilele RA-APPS.

„Am avut în vedere pe de-o parte cerinţa Guvernului, dar şi cerinţa ca aceşti oameni să poată beneficia de condiţii normale de trai”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Parlamentarii PSD au avut și alte argumente pentru care nu au respectat solicitarea premierului. Banii de la buget sunt mai în siguranță dacă se duc pe chirii pentru vile RAAPPS, decât pentru alte locuințe.

Nici Opoziția nu s-a luptat ca lista privilegiaților să fie scurtată.

„Secretarii de stat care sunt numiţi nu sunt bucureşteni (…) şi problema lor trebuie rezolvată. Trebuie şi ei să locuiască undeva”, a declarat Marton Arpad, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților.

Premierul Victor Ponta le-a cerut deputaților să fie generoși pe banii Parlamentului, nu ai Guvernului și să scoată mai multe categorii de demnitari de pe lista celor care pot beneficia de locuințe de serviciu de la stat.