Libertatea.ro: Procurorul care s-a sinucis era cercetat în cazul Ghiţă – Kovesi

Ramona Bulcu, procurorul care s-a sinucis vineri, aruncându-se de la etajul 5 al parchetului General, era cercetat de Secția specială pentru magistrați, dezvăluie Libertatea.ro. Ramona Bulcu a fost procurorul care a redactat un comunicat de presă în dosarul Sebastian Ghiță - Laura Kovesi, privind aducerea în țară a fugarului Nicolae Popa. Pe de altă parte, membri ai familiei au spus că ea amenința de mai multă vreme că se va sinucide.  

RomaniaTV.net
26 apr. 2019, 13:25
Libertatea.ro: Procurorul care s-a sinucis era cercetat în cazul Ghiţă – Kovesi

Parchetul General a deschis un dosar penal, în urma declarațiilor lui Sebastian Ghiță, care acuzase că Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, îi ceruse să plătească avionul cu care a fost repatriat fugarul Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI. 

Pe 9 ianuarie 2017, Parchetul General, prin purtătorul de cuvânt Ramona Bulcu, a redactat o precizare de presă, în care se arăta că transportul fusese plătit de Poliția Română. Dosarul a fost închis, pentru a fi redeschis ulterior de Secția specială pentru magistrați, care cercetează inclusiv comunicatul din 9 ianuarie.

Comunicat Parchetul General, 9 ianuarie 2017

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție

Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept.

Un magistrat care o cunoștea pe Ramona Bulcu a declarat pentru Libertatea că „s-au pus presiuni asupra ei în ultima vreme. Voiau să ajungă nu la ea, ci la un alt procuror”.

Pe de altă parte, surse apropiate familiei au arătat tot pentru Libertatea că „de mai multă vreme amenința că se sinucide”

Procuroarul care s-a aruncat vineri în gol de la etajul 5 al Parchetului General fugise din spital. A ajuns direct la sediul instituţiei unde şi-a luat viaţa. Femeia de 50 de ani avea doi copii şi suferea de depresie, potrivit România TV.

Citește și: Cine este procurorul care s-a SINUCIS la Parchetul General. Femeia fugise din spital şi a mers la serviciu, unde s-a omorât