Lichiorul de pepene galben, băutura care luptă cu toxinele din corp. Este o sursă bogată de vitamina A și are foarte puține calorii

Lichiorul de pepene galben este considerat ca fiind băutura care luptă cu toxinele din corp, fiind bogată în vitamina A.

12 iul. 2023, 17:08
Lichiorul de pepene galben, băutura care luptă cu toxinele din corp. Este o sursă bogată de vitamina A și are foarte puține calorii
Cum se prepară lichiorul de pepene galben

Lichiorul de pepene galben este băutura ideală atunci când vine vorba de eliminarea toxinelor din corp. Este ușor de preparat, fiind necesare numai câteva ingrediente pentru a pregăti elixiirul care asigură 106% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A.

Pepenele galben are un conținut caloric scăzut și o concentrație de apă de 90%, ceea ce face lichiorul de pepene galben să fie o băutură perfectă pentru siluetă.

Consumul acesteia previne apariția petelor pe piele, datorită simulării procesului de eliminare a toxinelor din organism. Pepenele galbenconține fibre și minerale precum potasiu, calciu și zinc.

Citește și: Cum poate fi folosită lavanda în bucătărie. Planta care are cel mai popular miros din lume poate fi folosită și în prepararea unor produse culinare delicioase

Consumul de pepene galben previne guta, artitra și nivelurile ridicate de colesterol, potrivit doc.ro.

Conusmul regulat poate îmbunătăți concentrarea și să scadă riscul de a dezvolta Alzheimer. Conținiutul ridicat de apă al fructului ne ajută să ținem la distanță deshidratarea și să combatem temperaturile ridicate.

De altfel, pepenele conține antioxidanți, care filtrează razele albastre de lumină dăunătoare, pentru a juca un prol protector pentru ochi. Betacarotenul din acesta poate proteja împotriva astmului. Fibrele, potasiul, vitamina C și colina din pepenele galben contribuie la sănătatea inimii.

Ce conține o cană de pepene galben:

 • 53 de calorii;
 • 1,3 grăsimi;
 • 13 g carbohidrați totali;
 • 12 g zahăr;
 • 1,2 g fibre;
 • 1,3 g proteine;
 • 106% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A;
 • 95% din valoare zilnică necesară de vitamina C;
 • 1% din valoarea zilnică necesară de calciu

Rețetă lichio pepene galben

Ingrediente

 • pulpă de pepene galben;
 • alcool 125 ml;
 • zahăr 200 g;
 • apă 300 ml.

Mod de preparare

Pentru a prepara lichiorul de pepene galben trebuie să curăţăm foarte bine pepenele de seminţe, apoi să-l tăiem cubuleţe.

Bucăţelele de pepene se pun într-un borcan cu închidere ermetică. Peste acestea se adaugă alcoolul, iar totul se amestecă cu o lingură de lemn.

Timp de şapte zile se va lăsa pepenele galben la macerat. Pentru ca lichiorul de pepene galben să-şi lase aroma, trebuie depozitat într-un loc întunecat, ferit de razele soarelui.

Citește și: Băutura pe care să nu o bei vara asta. Chiar și o gură îți poate face rău

În toate cele şapte zile, borcanul cu lichiorul de pepene se va ajuta timp de 20 de secunde.

La finalul celor şapte zile, se prepară siropul de apă cu zahăr. Într-o oală se adaugă apa şi zahărul şi se amestecă foarte bine, până când zahărul este topit în totalitate.

Adăugăm siropul peste bucăţelele de pepene. În momentul în care siropul s-a răcit, adăugăm peste lichiorul de pepene. Cu ajutorul unui blender vertical vom amesteca până când obţinem un amestec cremos.

Amestecul cremos se strecoară cu ajutorul unui tifon sterilizat. Lichiorul de pepene galben se ţine în sticle închise ermetic. Lichiorul se lasă la macerat aproximativ 30 de zile.