Licitaţie ameţitoare la Sotheby’s: 41 de milioane de dolari pentru amanta lui Picasso GALERIE FOTO

Peste 41 de milioane de dolari pentru un tablou de Picasso a plătit un colecţionar de artă pentru pictura care o reprezintă pe una dintre amantele artistului. Tabloul "Natură moartă cu lalele" a făcut parte dintr-o colecţie de nouă opere semnate de maestrul spaniol şi a fost scoasă la licitaţie la New York.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 09:05

„Natură moartă cu lalele” este numele picturii care s-a vândut cu un preţ record la liclitaţia organizată de Sotheby’s, în New York. Tabloul, realizat în 1932, o reprezintă pe una dintre amantele lui Picasso, Marie-Therese Walter. El a avut o aventură cu tânăra, în timp ce era căsătorit cu o rusoaică.

Un alt tablou care o reprezintă pe tânăra amantă, este „Femeie la fereastră”, care a fost vândut pentru suma de 17 milioane de dolari.

Picasso a fost vedeta serii: Pictura din 1932 „Nature morte aux tulipes” a fost cea mai bine vândută, a depăşit cu puţin 41 de milioane de dolari. A fost cea mai interesantă şi de succes licitaţie pentru o pictură modernă din această săptămână.

O altă surpriză a licitaţiei a fost pictura semnată de Monet, „Câmp de grâu”, care s-a vândut cu peste 12 milioane de dolari, aproape dublul preţului estimat. Totuşi au fost şi picturi, semnate chiar de Picasso, care nu au fost vândute.