Licitaţiile lui Marian Oprişan, luate la verificat. Vezi reacţia şefului CJ Vrancea

Contractele de deszăpezire din 13 judeţe, inclusiv Vrancea, sunt în atenţia Autorităţii Naţionale pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice. În replică, şeful CJ Vrancea, social-democratul Marian Oprişan, spune că directorul Autorităţii, Cristina Trăilă, a fost scoasă "la înaintare de PDL, pentru a ascunde modul dezastruos în care Guvernul a gestionat lucrurile în sud-estul României".

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 16:07
Licitaţiile lui Marian Oprişan, luate la verificat. Vezi reacţia şefului CJ Vrancea

Contractele de deszăpezire încheiate de Consiliul Judeţean Vrancea, condus de social-democratul Marian Oprişan, vor fi verificate. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) vor merge în control la Consiliul Judeţean Vrancea.

Aici au fost încheiate mai multe contracte fără licitaţie publică, spune Cristina Trăilă, preşedintele ANRMAP. „Am să dau exemplu CJ Vrancea unde ştiţi bine, au avut loc fenomene naturale. Deşi avea contract încheiat din 29 noiembrie 2011, CJ Vrancea încheie contracte prin negociere fără publicare, cu diferiţi agenţi economici. Ele vor face obiectul controlului ANRMAP„.

Dacă se dovedeşte că a încheiat contracte fără să organizeze licitaţii, Consiliul Judeţean Vrancea riscă amenzi de 100 de mii de lei şi anularea tuturor contractelor în vigoare. De asemenea, alte 13 judeţe vor fi controlate de autoritatea care monitorizează achiziţiile publice. „Judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin,. Constanţa, Dâmbovita, Giurgiu, Ialomiţa, Neamţ, nu au înregistrat aceste contracte în sistemul electronic al achiziţiilor publice. Există situaţii în care fie nu au transmis aceste anunţuri, fie că nu au contracte, fie există alte entităţi la nivel judeţean, care desfaşoară deszăpezirea„, a mai declarat preşedintele ANRMAP.

Marian Oprişan a reacţionat în emisiunea Newsdesk, de la România TV. „Doamna Trăilă a fost scoasă la înaintare de PDL, pentru a ascunde modul dezastruos în care Guvernul a gestionat lucrurile în sud-estul României, în această perioadă, când zăpada a atins cote istorice. Acum, vrea să manipuleze opinia publică: . Totul este fals„, a declarat Oprişan.

Şi autoritatea care gestionează fondurile europene destinate resurselor umane va primi noi sanctiuni. Până acum la AMPOSDRU s-au acordat amenzi de 150 de mii de lei. Aceste fonduri au fost întrerupte de Comsia Europeană din cauza neregulilor găsite la Agenţie.