Lider PSD, tun de 5 milioane de euro pentru un teren. CE voia să construiască pe el

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD-ului, va primi peste noapte o avere de 5 milioane de euro de la bugetul de stat. Banii provin de la Primăria Capitalei şi reprezintă exproprierea unui teren pe care Ştefănescu este proprietar, dar pe care Primăria vrea să lărgească un bulevard.

02 dec. 2013, 15:28
Lider PSD, tun de 5 milioane de euro pentru un teren. CE voia să construiască pe el

Schimbul le miroase a tun imobiliar PDL-iştilor din Consiliul General al Municipiului, în timp de social democratul susţine că nici măcar nu ştia de faptul că urmează să primescu aceşti bani.

Mai precis, Primăria Capitalei va expropria 90.000 de metri pătraţi de teren pentru construirea Penetraţiei Bulevardului Timişoara. În total, din banii de buget vor fi plătiţi 15 milioane de euro celor 87 de proprietari. Cei mai mulţi bani vor merge la Codrin Ştefănescu, coproprietar al unui teren de peste 30.000 de metri pătraţi: 22 de milioane de lei. El va încasa circa 5 milioane de euro. Ştefănescu este coleg de partid cu Sorin Oprescu şi prieten bun cu acesta.

De cealaltă parte, Codrin Ştefănescu spune că nimeni nu l-a anunţat că trebuie să vândă terenul statului. În plus, el a spus că deţine doar o suprafaţă de 11.000 şi că a cumpărat terenul în 2006. Mai mult, el a spus că voia să facă sere pe acel teren sau să construiască un târg.

 

VEZI SI:

Ponta, după ce Udrea a anunţat că vrea să cumpere teren: „Doamnă, nu e vorba de o poşetă sau de pantofi!”