Lider USR , suspendat din partid după ce a mers cu jandarmii să verifice restaurantele din Timișoara

Consilierul local USR în Timișoara Ana Munteanu a fost suspendată din calitatea de membru al partidului pentru un an. Decizia a fost luată joi seară în Biroul Judeţean al USR Timiş, cu unanimitate de voturi.

26 mart. 2021, 10:00
Lider USR , suspendat din partid după ce a mers cu jandarmii să verifice restaurantele din Timișoara

Lider USR , suspendat din partid. Hotărârea survine după ce Munteanu a descins alături de forţele de ordine, într-un restaurant pentru a verifica respectarea măsurilor de carantinare. Biroul Județean USR Timiş a prezentat pe pagina de Facebook poziţia cu privire la situaţia în care a fost implicată Ana Munteanu, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

Lider USR , suspendat din partid după ce a mers cu jandarmii să verifice restaurantele din Timișoara

„Condamnăm cu fermitate violenţa verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban şi ameninţările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie. Indiferent de greşelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm, de asemenea, ştirile false fabricate şi promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferinţa victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea, în ansamblul ei, are nevoie să respingă astfel de practici şi să încurajeze propagarea adevărului. Ştirile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale.

Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timişoara, nu este să încerce să se substituie instituţiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări şi a sancţiona încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale şi să avem încredere că ele vor acţiona potrivit legii. Întrucât modul în care colega noastră a înţeles să acţioneze nu reflectă voinţa noastră, ca organizaţie, şi nici valorile pe care USR le promovează, s-a hotărât suspendarea Anei Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an de zile, începând cu data de 26 martie, cu titlu de sancţiune.

Îi îndemnăm, în continuare, pe toţi cetăţenii să respecte regulile de distanţare socială, restricţiile de circulaţie aflate în vigoare din cauza pandemiei şi să se vaccineze cât mai curând. Ţine de noi toţi să trecem cu bine peste aceste momente grele, dar o putem face doar împreună, ca o comunitate”, arată USR Timiş, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: EXCLUSIV Lucian Bode trimite corpul de control la IJJ şi IPJ Timiş, după descinderea ilegală orchestrată de o consilieră USR la un hotel din Timişoara
 


loading...