LIDERI SUA din Texas, interesaţi de exploatarea GAZELOR românești. Maior: „Romania reprezintă o destinație atractivă pentru investiţii”

Cei mai importanți lideri politici republicani ai SUA din Texas au dezvăluit că sunt interesați de exploatarea gazelor naturale din țara noastră. Oficialii americani l-au invitat, marți, 8 mai, pe ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior la o întâlnire în Camera Reprezentanților.

08 mai 2018, 19:16
LIDERI SUA din Texas, interesaţi de exploatarea GAZELOR românești. Maior: „Romania reprezintă o destinație atractivă pentru investiţii”

Congresmenul Pete Sessions, preşedintele Comitetului pentru Regulament din Congresul SUA, a oferit un mic dejun de lucru în onoarea ambasadorului român, la care au mai participat: congresmenul Randy Weber, preşedintele Subcomitetului pentru Energie, congresmenul Brian Babin, preşedintele Subcomitetului pentru Spaţiu şi reprezentanţi ai unor companii texane din domeniul energetic, informează Ambasada României la Washington.

Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA a fost unul dintre principalele subiecte ale discuțiilor care „au oferit prilejul unei evaluări a stadiului actual al, fiind accentuat nivelul foarte strâns al cooperării pe dimensiunea de securitate, evoluțiile recente în domeniile economic, energetic, comercial și de investiții, precum și conținutul reprezentativ al relațiilor culturale și academic”.

Un element important din cadrul discuțiilor dintre oficialul român și congresmanii SUA este interesul texanilor față de resursele energetice și, în special, a gazelor românești. „Ambasadorul român a evidenţiat potențialul deosebit de dezvoltare al relaţiilor economice dintre România şi statul Texas, arătând progresele înregistrate în exploatarea resurselor energetice româneşti, în special gazul natural, ceea ce va transforma ţara noastră într-un exportator regional şi un pilon al securităţii energetice europene”, se arată în comunicatul Ambasadei României în SUA.

În context, a fost exprimată deschiderea ambelor părţi pentru consolidarea cooperării în domeniul implementării unor tehnologii inovative, dezvoltate de companiile americane lideri în domeniu.

„România este un exemplu în regiune, o sursă de democrație și securitate, și reprezintă o destinație atractivă pentru investiții”, a afirmat ambasadorul român. George Cristian Maior a evidențiat faptul că, în 2017, România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, oferind astfel oportunități ofertante de investiții.

Oficialii americani au exprimat aprecierea Congresului pentru calitatea de aliat strategic al României faţă de Statele Unite, arătând deschidere şi interes pentru consolidarea cooperării în domeniul economic – atât pe dimensiunea industriei de apărare, cât şi pe cea energetică – atenţia fiind îndreptată către conlucrarea directă între principalele companii texane şi România, precizează oficialii diplomației române. De asemenea, a fost discutată perspectiva unei viitoare deplasări a ambasadorului român în statul Texas, precum şi vizita unei delegaţii din Congresul SUA în România. 

„În cadrul dialogului, România a fost apreciată drept un partener de încredere al SUA, responsabil şi angajat în asigurarea securității euro-atlantice, într-un context global dinamic şi plin de provocări. Astfel, a fost reiterată susţinerea membrilor Congresului pentru continuarea progreselor României de promovare a valorilor democratice în regiune și dorința pentru consolidarea unei agende economice bilaterale care să scoată în evidență parteneriatul strâns dintre cele două țări”, se concluzionează în comunicatul Ambasadei României la Washington.


loading...