Liderii PDL, „refugiaţi” în Modrogan pentru numărătoarea paralelă. Speranţa ARD – REDISTRIBUIREA

Cu rezultatele sondajelor care cotau ARD sub 20%, liderii democrat-liberali s-au refugiat duminică noaptea în sediul din Modrogan numărul 22 pentru numărătoarea paralelă. Ultima speranţă a figurilor importante din PDL rămâne redistribuirea, fapt ce s-a reflectat şi în discursul preşedintelui Vasile Blaga.  

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 22:42
Liderii PDL, „refugiaţi” în Modrogan pentru numărătoarea paralelă. Speranţa ARD – REDISTRIBUIREA

Tristeţea lui Vasile Blaga s-a reflectat şi în mica gafă pe care a făcut-o în timpul discursului susţinut imediat după anunţarea exit-poll-urilor. Intenţionând să se refere la USL, preşedintele democrat-liberal a declarat că: „ARD  a dus o campanie de mistificare şi manipulare ieşită din comun”, corectând imediat „eroarea” şi precizând că este vorba despre adeversarii politici.

Ceva mai optimist s-a arătat Mihail Neamţu. „Credem că deocamdată rezultatele prezentate de televiziuni nu sunt cu totul concludente. Dar avem speranța că 20%, peste 20% din procentele finale vor reveni ARD-ului. Nu este un rezultat triumfător, dar nu este nici un rezultat rușinos. Este rezultatul pe care-l vedem ca pe un punct de plecare în ceea ce înseamnă reconstrucția dreptei”, a precizat preşedintele Noii Republici.

Imediat după scurtul discurs, Blaga s-a retras din sala de conferinţă. Niciun alt lider marcant al Alianţei nu s-a mai prezentat duminică seara la sediul ARD, mobilizarea dându-se în schimb pentru sediul PDL Bucureşti.

Împreună cu Adriean Videanu, Cristian Boureanu, consilierul prezidenţial Daniel Funeriu şi câţiva membri din linia a doua a partidului, Blaga a supravegheat numărătoarea paralelă. Conform primelor informaţii din rândurile democrat-liberalilor, niciun lider marcant al partidului nu a obţinut majoritatea în nici un colegiu.

„A fost greu. Pe Vasile Blaga nu l-a ajutat nici vremea. Poate în Ardeal mai targem ceva speranţe. Vom vedea la redistribuire”, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET unul dintre liderii Alianţei.