Liderii PSD sar în apărarea lui Ponta. „Nu-l poţi plagia pe cel care a scris prefaţa”

Vicepreședintele PSD, Corina Crețu, consideră că atacul lansat la adresa premierului Victor Ponta confirmă încă odată că actualul președinte și cei din jurul său nu știu altceva decât să fabrice probe împotriva adversarilor politici.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 14:11
Liderii PSD  sar în apărarea lui Ponta. „Nu-l poţi plagia pe cel care a scris prefaţa”

”Doar în România este posibil să fi acuzat că l-ai plagiat pe cel care îți scrie prefața la lucrare. Adică, cel care a citit lucrarea poate mai bine decât oricine altcineva. Ar fi ridicol, dacă nu ar fi tragic faptul că este posibil să fie lansate astfel de atacuri, dar mai ales ca ele să fie preluate. „a declarat Corina Creţu.

Liderul eurodeputaților PSD, Cătălin Ivan, îl acuză pe fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, ca fiind la cel care a montat acest caz. ”Înțelegem că marele Daniel Funeriu, cel care se laudă cu experiența sa în cercetare, este maestru în fabricarea de dosare. Domnul Funeriu a făcut vizite în la Munchen, probabil pe bani publici, fiind plătit din bani publici în calitate de consilier prezidențial, pentru a pregăti o înscenare la adresa premierului României, discutând cu relațiile sale de la revista Nature. Asta, după ce presa română a refuzat să fie parte la această înscenare. Această acțiune a lui Daniel Funeriu arată ce nivel de moralitate a avut un fost ministru al Educației. Un om care ar trebui să fie un exemplu pentru elevi, se dovedește a nu fi altceva decât un caracter jalnic, răzbunător și slugarnic.

Daniel Funeriu este o dezamăgire pentru generația politică pe care o reprezintă. Din păcate, Funeriu, în loc să propună un alt mod de a face politică, a preluat învățăturile securiste ale mentorului său, președintele Traian Băsescu, care își reduce întreaga activitate la atacarea nefondată a adversarilor politici, la șantaj și fabricarea de dosare” a spus Cătălin Ivan. 

Deputatul PSD, Radu Moldovan, consideră că acuzațiile de plagiat aduse premierului reprezintă un atac mizerabil, orchestrat de Cotroceni, prin inventarea de dovezi.

”Este absolut ridicol să fi acuzat că l-ai plagiat pe cel care îți laudă lucrarea chiar în descrierea acesteia. Mai mult, că ai plagiat lucrări care sunt trecute la bibliografie. Oricine se uită peste teza de doctorat a premierului vede că d.Ion Diaconu, a cărui lucrare ar fi fost plagiată, scrie cuvântul de deschidere al lucrării premierului. De asemenea, la finalul tezei de doctorat sunt trecute la bibliografie cărțile semnate de Ion Diaconu, Dumitru Diaconu și Vasile Crețu. Cu alte cuvinte, nu există dovezi, dar hai să îl acuzăm pe Ponta.”