Liderul AUR apare în dosarul Coldea, STENOGRAME incendiare: „A venit și prostul ăla de Simion… i-ai pus la masă pe toți”

Numele lui George Simion apare in dosarul generalilor, potrivit dezvăluirilor exclsuive făcute de România TV! Liderul AUR apare în conversațiile dintre Tocaci, săgeata lui Florian Coldea și denunțătorul Cătălin Hideg!
Filip Stan
18 iul. 2025, 11:12
Liderul AUR apare în dosarul Coldea, STENOGRAME incendiare:

Fostul prim-adjunct al şefului SRI Florian Coldea, un alt fost militar şi un avocat în Baroul Bucureşti, trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă, spălare a banilor şi exercitarea fără drept a unei profesii. România TV prezintă, în exclusivitate, stenograme incendiare din „dosarul generalilor”

Dan Tocaci: Bă, te-au primit oamenii la ei în casă!? Bă, te-au primit în… te-au primit oamenii la ei în casă? Ce, mă, au venit ei la tine?

Cătălin Hideg: Bine, mă! Pe tine te-am rugat, într-adevăr, să găsim o soluție să-mi rezolv problema că este ticăloasă și știi bine că vor să-mi ia firma. Da?

Dan Tocaci: Gen, cum l-ai… a venit și prostul ăla de Simion (George Simion – n.r.), cum ai… i-ai pus la masă pe toți… ba ăla care e pe la televizor, toți făceați strategie la mese, când stăteați pe la mese și-ți spuneam: «Bă, potolește-te cu strategiile tale, că dai în presă, că o faci pe ăla!» …[se bâlbâie]… Știi foarte bine. Și ți-am zis: «Bă, potolește-te și stai în banca ta!». Ai numai prosti pe lângă tine si ți-a zis unul: «Hai, dă, bă, încoace că știm noi, că facem noi!». Cum au ajuns înregistrările la ăsta, la Burci (Cristian Burci – n.r.)?

Dosarul Coldea – Numele lui Kovesi, invocat într-o discuţie a cărei stenogramă se regăseşte în dosar. ”Păi, gândeşte-te ce conexiuni au. Au Uniunea Europeană… cu Kovesi, cu alea…”, spune un om de afaceri referindu-se la gruparea Coldea

Omul de afaceri Dan Tocaci, trimis în judecată în dosarul Coldea, a invocat numele procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi într-o discuţie cu Cătălin Hideg, denunţător în dosar. ”Păi, gândeşte-te ce conexiuni au. Au Uniunea Europeană… cu Kovesi, cu alea…”, spune Tocaci referindu-se la gruparea Coldea

”Păi, el dacă se apucă să deschidă 2-3 vorbe, cade România”, spune Tocaci, referindu-se la Coldea.

”Păi, gândeşte-te ce conexiuni au. Au Uniunea Europeană… cu Kovesi, cu alea…”, îi relatează el lui Cătălin Hideg, care a apelat la gruparea Coldea pentru a obţine o condamnare cu suspendare.într-un dosar de fraudă cu fonduri europene şi care a depus denunţ la DNA după ce a fost condamnat la închisoare cu executare.

La întrebarea lui Hideg ”Păi, mai au?”, Tocaci a replicat: ”Kovesi, dacă face aşa, se… se duce peste ea! (…) Au o putere fantastică. Da’ îi lasă în pace, îţi spun eu”.

Acesta susţine în continuare că gruparea Coldea este influentă, şi când Hideg spune: ”N-or mai avea putere, frate”.

”N-are cum să nu aibă putere, mă. Îi are pe toţi la mână”, afirmă omul de afaceri, conform înregistrărilor din dosar.

DNA a anunţat joi trimiterea în judecată a fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea, a fostului şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, a avocatului Doru Trăilă şi a omului de afaceri Dan Tocaci.

Tocaci este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

 

Dosarul Coldea – Procurori: Asocierea inculpaţilor Coldea, Dumbravă, Trăilă nu a fost una conjuncturală, fiind identificată o grupare structurată, cu o ierarhie stabilită / Dumbravă şi Trăilă îl prezintă în mod repetat pe Coldea drept „şeful cel mare”

Asocierea inculpaţilor Coldea Florian, Dumbravă Dumitru, Trăilă Doru – Florel nu a fost una conjuncturală, fiind identificată o grupare structurată şi stabilită o ierarhie în cadrul grupului şi un mod de acţiune care afectează grav încrederea în actul de justiţie şi în instituţiile statului, determinând o stare de temere în rândul persoanelor cu care interacţionează, afirmă anchetatorii în rechizitoriul prin care membrii grupării conduse de fostul director adjunct al SRI Florian Coldea au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, constituire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată. Dumbravă şi Trăilă îl prezentau în mod repetat pe Coldea drept „şeful cel mare”, persoana care decide dacă şi în ce măsură va fi sprijinit potenţialul client, preţul influenţei tranzacţionate.

EXCLUSIV Victor Ciutacu: „Răscoala de la Lungulețu a fost înăbușită în promisiuni. Statul mai are să ne pună taxă pe aer”

Anchetatorii afirmă în rechizitoriu că activitatea infracţională a fost una planificată, argumentând că Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă şi-au constituit societăţi de consultanţă, iar prin societăţile astfel înfiinţate au încheiat contracte de consultanţă generală, pe de o parte cu societatea de avocatură (SCP Doru Trăilă şi Asociaţii), iar pe de altă parte între societăţile lui Coldea şi Dumbravă.

”Au fost încheiate acte adiţionale la contractele de asistenţă juridică prin care au fost modificate clauzele privind obiectul contractelor şi preţul acestora, în scopul includerii serviciilor de consultanţă juridică nelegală prestată de către numitul Dumbravă Dumitru sau pentru a da o aparenţă de legalitate sumelor pretinse de inculpaţi pentru exercitarea influenţei. Obiectul contractelor de consultanţă a fost unul nedeterminat sau determinat precar pentru a permite transferul unor sume de bani fără a exista posibilitatea verificării provenienţei şi a scopului economic al sumelor transferate prin conturi”, afirmă anchetatorii.

Aceştia mai arată că au fost încheiate contracte cu societăţi de investigaţii (SC Intelligence SRL) prin intermediul cărora să poată fi colectate informaţii care să poată fi utilizate ”în scopul creării unei stări de presiune asupra persoanelor decidente pentru promovarea intereselor clienţilor, fiind monitorizate atât părţile adverse din cadrul unor litigii, cât şi apropiaţii acestora, experţi din dosare, avocaţi sau chiar magistraţi”.

Rechizitorul mai relevă că activitatea grupului a avut caracter de continuitate şi o structură bine organizată, fiind evidenţiată o specializare a membrilor grupului prin divizarea şi stabilirea cu precizie a atribuţiilor fiecăruia dintre aceştia, scopul final fiind obţinerea de avantaje financiare.
”Dumitru Dumbravă vorbea despre ”echipe specializate”, în timp ce avocatul Doru Trăilă vorbeşte despre ”organizare ierarhică de tip militar””, se arată în document, care mai notează că ”s-a pus în evidenţă existenţa unui lider şi a ierarhiei în rândul membrilor grupului”

”Inculpaţii Dumbravă Dumitru şi Trăilă Doru – Florel îl prezintă în mod repetat pe inculpatul Coldea Florian drept „şeful cel mare”, persoana care decide dacă şi în ce măsură va fi sprijinit potenţialul client, preţul influenţei tranzacţionate”, subliniază anchetatorii.

De asemenea, deciziile privind strategia de lucru sunt adoptate după consultări între Trăilă şi Dumbravă, cu aprobarea lui Florian Coldea.

”Inculpatul Dumbravă Dumitru susţine în discuţiile a căror înregistrare a depus-o ca probă la dosar că „businessul” nu este al său, recunoaşte existenţa unei ierarhii şi a unui mod de operare, arată că inculpatul Trăilă Doru – Florel acceptă cazurile doar la cererea lor. Inculpatul Trăilă Doru – Florel vorbeşte despre un sistem decizional centralizat, despre stilul autoritar de conducere al „şefului cel mare”, inculpatul Coldea Florian”, menţionează anchetatorii.
DNA a anunţat joi trimiterea lui Coldea, Dumbravă şi Trăilă în judecată.
Denunţător în acest dosar a fost omul de afaceri Cătălin Hideg, care are o condamnare de patru ani de închisoare, în primă instanţă, în urma unei anchete desfăşurate de Parchetul European. Acesta a susţinut public că i s-a spus că Florian Coldea este ”singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal. Hideg mai spunea că a dat deja avocatului Trăilă 100.000 de euro, suma totală convenită fiind de 600.000 de euro.
Fostul prim-adjunct al şefului SRI Florian Coldea, un alt fost militar şi un avocat în Baroul Bucureşti au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă, constituire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată.

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpaţi, respectiv doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, şi a unui avocat din cadrul Baroului Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, câte două infracţiuni de trafic de influenţă, exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată (autorat sau complicitate) şi spălarea banilor.

Florian Coldea era „CEO-ul” grupului infractor organizat. I se spunea „şeful cel mare”. STENOGRAME din dosar

De asemenea, a mai fost trimisă în judecată o persoană fără calitate specială, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în perioada 2018 – 2020, cei trei inculpaţi, profitând de sistemul relaţional şi influenţa pe care ar fi dobândit-o, ca urmare a exercitării funcţiilor anterior pensionării, respectiv de influenţa de care se bucura cel de-al treilea inculpat, prin prisma profesiei de avocat, ar fi constituit un grup infracţional organizat, profilat pe săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, exercitarea fără drept a unor activităţi de consultanţă juridică specifice profesiei de avocat şi spălarea banilor.

Infracţiunile ar fi fost desfăşurate până în anul 2024, potrivit unei scheme infracţionale care presupunea, în principal, identificarea unor persoane fizice sau juridice ce întâmpinau probleme în diverse domenii, cărora li se promitea rezolvarea, prin influenţa pe care inculpaţii pretindeau că o aveau în domeniile respective sau a unor persoane care doreau să îşi asigure protecţia unor persoane influente, înfiinţarea de către inculpaţi, foşti militari, a unor societăţi de consultanţă, prin intermediul cărora, raportat la notorietatea de care se bucurau asociaţii/administratorii, pe de o parte, să atragă posibili clienţi, iar, pe de altă parte, să creeze o aparenţă de legalitate a activităţii desfăşurate, cooptarea unor case de avocatură sau a unor avocaţi care să încheie contracte de asistenţă juridică cu persoanele interesate să cumpere influenţă, încheierea de contracte de consultanţă pentru disimularea foloaselor necuvenite pretinse de inculpaţi prin exercitarea influenţei sau prin ascunderea activităţii nelegale de consultanţă juridică, precum şi cooptarea unor societăţi de investigaţii, prin intermediul cărora să fie monitorizate părţile adverse din litigiile în cadrul cărora se acorda consultanţă juridică, apropiaţii acestora, experţi, avocaţi sau chiar magistraţi, pentru ca, în baza colaborării şi a consensului neechivoc de a-şi alătura eforturile pentru a se constitui într-o grupare, de a se supune unei discipline şi a acţiona potrivit unui plan bine conturat, să obţină profituri prin mijloace ilicite, susţin anchetatorii.

Potrivit DNA, în perioada 2020 – 2024, cei trei inculpaţi ar fi participat la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, exercitarea fără drept a unor activităţi de consultanţă juridică specifice activităţii de avocat şi spălarea banilor, activitatea grupului fiind punctual sprijinită şi de cel de-al patrulea inculpat, om de afaceri.

În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpaţi (cei doi oameni de afaceri şi avocatul din cadrul Baroului Bucureşti) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi judecători din cadrul unor instanţe de judecată şi că i-ar putea determina pe aceştia să pronunţe hotărâri favorabile martorului, într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpaţi a fost diminuată la 600.000 euro, notează procurorii anticorupţie.

Pretinderea, completează procurorii, ar fi fost urmată de acceptarea promisiunii sumei de 600.000 de euro, prin semnarea a două contracte de asistenţă juridică (unul cu martorul şi altul cu societatea deţinută de acesta) şi de încasarea efectivă a sumelor de 438.000 de lei şi 20.000 de euro, disimulată sub forma unui onorariu de avocat.

„În cursul anului 2023, aceiaşi trei inculpaţi ar fi pretins de la un ales local (martor în cauză) suma de 600.000 de euro, creându-i convingerea că ei acţionează ca o echipă care are conexiuni cu foşti magistraţi şi că au posibilitatea să îi determine pe magistraţii să pronunţe o hotărâre favorabilă martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. Pretinderea ar fi fost urmată de încasarea sumelor de 773.000 de lei şi respectiv 397.864 lei, de care ar fi beneficiat toţi inculpaţii”, menţionează DNA.

Potrivit aceleiaşi surse, cei doi inculpaţi, foşti militari, şi-ar fi constituit societăţi de consultanţă, prin intermediul cărora ar fi încheiat contracte de consultanţă generală, pe de o parte, cu societatea de avocatură a celui de-al treilea inculpat, iar pe de altă parte, între societăţile de consultanţă respective. Ar fi fost încheiate acte adiţionale la contractele de asistenţă juridică prin care ar fi fost modificate clauzele privind obiectul contractelor şi preţul acestora, în scopul includerii serviciilor de consultanţă juridică nelegală prestată de inculpatul care nu avea calitate de avocat sau pentru a da o aparenţă de legalitate sumelor pretinse de inculpaţi pentru exercitarea pretinsei influenţe. Obiectul contractelor de consultanţă ar fi fost unul nedeterminat sau determinat precar, pentru a permite transferul unor sume de bani, fără a exista posibilitatea verificării provenienţei şi a scopului economic al sumelor transferate prin conturi. Au fost încheiate contracte cu societăţi de investigaţii, prin intermediul cărora să poată fi colectate informaţii apte a fi utilizate în scopul creării unei stări de presiune asupra persoanelor decidente, pentru promovarea intereselor clienţilor, mai afirmă procurorii DNA.

Sursa citată adaugă că, în perioada 2019 – 2020, unul dintre inculpaţi, în baza înţelegerii cu inculpatul având profesia de avocat, iar ulterior, până în anul 2024, în realizarea scopului pentru care a constituit grupul infracţional organizat, deşi nu avea calitatea de avocat, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează profesia de avocat, cu sprijinul celorlalţi inculpaţi, în baza unor contracte de consultanţă generală şi a unor acte adiţionale la contractele de asistenţă juridică încheiate de societatea de avocatură aparţinând unuia dintre inculpaţi, a unor contracte de consultanţă în afaceri şi management cu un obiect fictiv, ar fi prestat servicii de consultanţă juridică în domeniul penal şi în domeniul civil, atât în mod direct, cât şi prin intermediul societăţii de avocatură menţionate, pentru clienţii a nouă (9) societăţi comerciale. În acest scop, inculpatul ar fi emis şi ar fi comunicat clienţilor opinii juridice, ar fi stabilit strategii de apărare pe care le-a discutat cu beneficiarii serviciilor de consultanţă juridică şi ceilalţi doi inculpaţi, i-ar fi asistat pe clienţi la negocieri, ar fi stabilit demersurile judiciare ce urmau a fi efectuate (formularea unor căi de atac, a unor cereri de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar sau de încuviinţare a părăsirii teritoriului României).

Pentru a ascunde natura şi provenienţa banilor proveniţi din infracţiunile de trafic de influenţă şi din exercitarea fără drept a unor activităţi de consultanţă juridică şi pentru a le transforma în venituri licite, ar fi fost emise facturi pentru prestaţii nedeterminate şi s-ar fi făcut plăţi pentru operaţiuni comerciale fictive declarate între societăţile controlate de către cei trei inculpaţi, precizează procurorii.

În rechizitoriu, s-a propus ca sumele de bani obţinute din săvârşirea infracţiunilor, de către inculpaţii asociaţi în cadrul societăţilor comerciale, respectiv 1.608.864,80 lei, prin trafic de influenţă, 7.763.259,22 lei, prin exercitarea fără drept a unei profesii (sumă de care au beneficiat ambii inculpaţi) şi o altă sumă de 590.472,08 lei obţinută tot prin exercitarea fără drept a unei profesii, să fie supuse confiscării speciale, sens în care s-au dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor şi conturilor bancare aparţinând inculpaţilor.

Rechizitoriul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Numele generalului în rezervă Florian Coldea a apărut la începutul lunii mai, înaintea alegerilor prezidenţiale, după publicarea, de către Elena Lasconi, a unor fotografii în care ar fi apărut separat el, Nicuşor Dan şi Victor Ponta, părând că ies seara din aceeaşi clădire. Coldea a calificat demersul lui Lasconi drept „o încercare disperată”, care urmărea „să influenţeze procesul electoral”. Fostul general SRI a negat că s-ar fi întâlnit cu vreunul dintre candidaţi „în acest context electoral”.

La mijlocul anului trecut, procurorii DNA au extins urmărirea penală în dosarul care îi viza pe fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi pe omul de afaceri Dan Tocaci, pentru trafic de influenţă şi constituire a unui grup infracţional organizat. Coldea, Dumbravă şi Trăilă  ar fi pretins de la un ales local 600.000 de euro plus TVA pentru o presupusă influenţare a unor magistraţi, primind o plată parţială.

Coldea, Dumbravă, Trăilă şi Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă, în dosarul în care au avut loc audieri începând din luna mai a anului trecut. Cei patru au fost audiaţi atunci la DNA ca urmare a unui denunţ depus de omul de afaceri Cătălin Hideg. Acesta susţinea că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească avocatului Trăilă un onorariu de 700.000 de euro, cu mult mai mare decât cele practicate în România, pentru a obţine o condamnare cu suspendare în instanţă.

Cătălin Hideg, care are o condamnare de patru ani de închisoare, în primă instanţă, în urma unei anchete desfăşurate de Parchetul European, mai afirma că i s-a spus că Florian Coldea este ”singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal. Hideg mai spunea că a dat deja avocatului Trăilă 100.000 de euro, suma totală convenită fiind de 600.000 de euro.

DNA a transmis, în 24 mai 2024, primele informaţii în acest caz, fără a invoca niciunul dintre numele celor implicaţi, cei doi generali SRI fiind identificaţi ca oameni de afaceri.  De altfel, numele celor patru nu apar nici în comunicatul DNA de joi, 3 iulie.

DailyBusiness
Giganții Microsoft și Amazon disponibilizează sute de angajați din România
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Haos pe Aeroportul Otopeni! Taxe ca în Europa, dar condiții ca în autogară: sunt de 6 ori mai mulți pasageri decât permite infrastructura
Capital.ro
Elena Udrea a luat decizia. Anunț după ieșirea din închisoare: Mă ocup de...
Playtech.ro
Cum devii coasigurat în 2025. Cum beneficiezi gratuit de asigurare dacă te ia cineva în întreținere
DailyBusiness
Peste 500 000 de tineri români până în 30 de ani stau pe banii părinţilor
Adevarul
Un englez a înfruntat găștile de Alba-Neagra de pe Podul Londrei fiind scuipat, umilit și lovit: „Nu le e frică să te atace”
wowbiz.ro
"Dansez în întuneric, cu tine în brațele mele" Ce a apucat să-i spună Mihaela Rădulescu lui Felix Baumgartner înainte de moarte. Gestul sfâșietor care o va urmări toată viața
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Nicușor Dan, declarații surprinzătoare despre servicii, în presa străină
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
S-a încins! Aryna Sabalenka a postat imagini cu ea în bikini alături de iubitul milionar și musculos, din vacanța de cuplu
kanald.ro
Trei vieți au fost salvate de Răzvan Țârlea, baschetbalistul de 8 ani care a murit în accidentul de pe Autostrada Soarelui: „O inimă a început să bată din nou”
Cancan.ro
Ce ar fi dus la moartea lui Felix Baumgartner. Presa italiană, unde tragedia a avut loc, face dezvăluiri după ce carabinierii au fost la fața locului
Playsport.ro
Unde se află astăzi inima Reginei Maria. Întregitoarea României Mari pare să-și fi găsit, în sfârșit...
Capital.ro
Legea care se impune la fiecare bloc, o dată la trei luni. Asociația de proprietari e obligată. Se aplică 8.000 de lei amendă pentru nerespectare
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Felix Baumgartner, partenerul de viață al Mihaelei Rădulescu, a murit într-un accident cu parapanta. Cei doi s-au cunoscut la București
MediaFlux
Se dau pensii suplimentare pentru o categorie de români!
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cardurile de energie, pierdute în birocrație. Pensionarii și familiile sărace, loviți de scumpiri