Liderul cecen Ramzan Kadîrov amenință Polonia. “Dacă primim comanda în 6 secunde vă arătăm ce putem să facem”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a spus că e gata să atace Polonia. Ramzan Kadîrov a spus că așteaptă doar ordinul pentru a ataca Polonia, potrivit Nexta.

26 mai 2022, 00:51

Cunoscut pentru declarațiile sale războinice, Ramzan Kadîrov își îndreaptă atenția spre Polonia. El a amenințat cu declanșarea unui nou război, în această țară, imediat după încheierea confruntărilor din Ucraina. De menționat că Polonia este stat membru al NATO, iar orice atac împotriva sa ar duce la activarea articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic. Asta ar însemna că cecenii lui Ramzan Kadîrov sau chiar trupele rusești vor intra în război direct cu armatele NATO.

Rusia a început anexarea Mariupolului, pe modelul Crimeeii. Eliberează locuitorilor paşapoarte ruseşti şi redeschide portul, în folosul Moscovei
Într-un clip video, dat publicității, liderul autoritarist al Republicii Cecenia, înaintat la gradul de general-locotenent de Vladimir Putin, pentru rolul jucat în invazia din Ucraina, lansează o serie de amenințări la adresa Poloniei. În imagini, liderul cecen apare filmat de la bust în sus, cel mai probabil cu un telefon, având în spate un tablou cu doi cai în galop.

„Ucraina este deja o problemă închisă. Acum mă interesează Polonia. După Ucraina, dacă vom primi o comandă, vom arăta ce suntem capabili să facem în 6 secunde. Mai bine luați-vă armele (polonezii – n. red.) de la mercenari”, susține Ramzan Kadîrov în înregistrarea apărută în spațiu public, citat de postul de televiziune Nexta.

Amenințarea cu războiul la adresa Poloniei vine la scurtă vreme după ce același Ramzan Kadîrov a pretins ca oficialii de la Varșovia să-și ceară scuze pentru incidentul în care a fost implicat ambasadorul rus în Polonia. În urmă cu câteva săptămâni, ambasadorul Serghei Andreev a fost înconjurat de mai multe persoane care protestau împotriva invaziei Rusiei în Ucraina și stropit cu cerneală roșie. S-a întâmplat într-un cimitir, unde diplomatul intenționa să depună o coroană de flori la un monument dedicate soldaților sovietici.

Consilierul lui Zelenski acuză că UE i-a propus Ucrainei să cedeze Rusiei o parte din teritoriul său. „Nu poate exista o lovitură mişelească mai mare ca asta!”
Ramzan Kadîrov a pretins scuze din partea Poloniei pentru acest incident. El a amenințat că, în cazul în care acestea nu vor veni, vor urma represalii.

„Nu vom lăsa acest lucru fără răspuns, țineți minte”, a spus Ramzan Kadîrov, conform Nexta. Incidentul la care face referire liderul autoritarist al Ceceniei s-a petrecut pe 9 mai, într-un cimitir din Varșovia. Ambasadorul Serghei Andreev a fost înconjurat de mai multe persoane care protestau împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Acesta se afla în locația respectivă pentru a depune flori la un monument dedicat soldaților sovietici uciși în cel de-al Doilea Război Mondial.

Din mulțime, un protestatar s-a desprins și l-a împroșcat pe diplomatul de la Moscova cu o substanță roșie, asemănătoare sângelui. În cele din urmă s-a dovedit că este vorba despre cerneală. Ulterior, după acest incident umilitor, Rusia a cerut scuze oficiale din partea Poloniei și a amenințat cu viitoare represalii.