Liderul deputaţilor PNL, în colimatoriul USR. Moşteanu, către un consilier din Alba: „Punctual pe Roman acum trebuie dat tare”

Este război între USR şi PNL înainte de alegerile parlamentare. Liderul deputaţilor PNL Florin Roman este noua ţintă a USR-iştilor. Conform unor mesaje publicate de news.ro, deputatul USR Ionuţ Moşteanu şi membru în Biroul Naţional al partidului i-a cerut consilierului judeţean de Alba Beniamin Todosiu să îl atace pe liderul deputaţilor PNL Florin Roman, în contextul în care "Roman îl tot atacă pe Dan". Atacul s-ar baza pe o postare pe Facebook din 19 august 2019 a jurnalistei Aida Zaharia care scria despre o firmă a lui Roman nedeclarată în declaraţia de integritate care a început să primească contracte cu bani publici din ianuarie 2017. În discuţia celor doi intervine şi europarlamentarul Cristian Ghinea care îl întreabă pe Todosiu „vrei şi îţi fac un text de răspuns la schelălăielile lui Roman?", mai scrie new.ro.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 12:39
Liderul deputaţilor PNL, în colimatoriul USR. Moşteanu, către un consilier din Alba: „Punctual pe Roman acum trebuie dat tare”

Ionuţ Moşteanu: Beni, trebuie împisă asta de către voi în Alba. Roman îl tot atacă pe Dan.

Beniamin Todosiu, consilier judeţean la Alba: Noi am vrut să-l atacăm dar nu ne-au dat voie de la comunicare.

Ionuţ Moşteanu: Punctual pe Roman acum trebuie dat tare. Vorbim mâine dacă vrei. O să dau şi eu. Împingeţi cât puteţi postarea asta şi cereţi-i să explice.

Beniamin Todosiu: Daţi-ne voi că dăm în ei. Voie*.

Ionuţ Moşteanu: Îţi dau„, este discuţia de pe grupul intern al USR, citată de News.ro.

Europarlamentarul USR-PLUS Cristian Ghinea intervine în conversaţie şi îi dă sugestii lui Beniamin Todosiu cum să arate mesajul prin care să fie atacat Florin Roman. El îi spune consilierului judeţean Alba să aducă în discuţie faptul că firma lui Dan Barna a fost cea mai performantă în domeniul fondurilor europene şi despre Roman să amintească despre colegul de partid, Alexandru Laurenţiu Blaga şi lucrurile nemenţionate de acesta în declaraţia de integritate precum şi firma nemenţionată de Florin Roman în declaraţie şi care a avut „contracte netransparente”.

Mai mult, europarlamentarul Cristian Ghinea se oferă să-i scrie şi „un text de răspuns la schelălăielile lui Roman”.

„Cristian Ghinea: @Beni Todosiu vrei şi îţi fac un text de răspuns la schelălăielile lui Roman. Ar merge pe linia: Acest domn a ridicat piatra şi a crezut că face mare brânză. E un proverb care zice că dacă locuieşti într-o casă de sticlă, nu te juca cu pietre. El l-a acuzat pe Dan Barna de afaceri cu statul. Dan Barna a construit o firmă care a fost una dintre cele mai performante firme din România în domeniul fondurilor europene, a construit cel mai bun site de informare din România privind fodurile europene, a muncit şi a performat. În schimb, noi am arătat că un coleg de partid al lui Roman a avut contract netransparente cu instituţii conduse de alţi colegi de patid ai lui Roman. Răspunsul lui Roman e amuzant: abia îl cunosc pe celălalt penelist. Nu e amuzant? De două zile Roman tot ameninţă că merge la tribunal. Haide, abia aşteptăm. Să vedem cum explică el judecătorului că nu e penal pentru că e doar coleg de candidatură cu un penal care primeşte contracte de la alţi penali, dar el nu ştie nimic, nu a auzit nimic. Florine, hai la tribunal, ai curaj, lasă boceala”, conform discuţiilor de pe grupul intern la partidului condus de Dan Barna.